Novosti


Zoran Majstorović&Atma Mundi Ensemble – koncert

Centar za kulturu Grada Novog Vinodolskog poziva Vas na koncert Zorana Majstorovića i Atma Mundi Ensemblea. Koncert će se održati u Srićinoj kući u četvrtak, 26. kolovoza, s početkom u 20:30h. Ulaz se ne naplaćuje, a broj je mjesta ograničen!
Nešto više o izvođačima:
“Atma Mundi Ensemble” zamišljen je prvenstveno kao kontinuirana suradnja hrvatskih jazz i etno glazbenika koji svojim bogatim instrumentarijem putuju kroz svjetsku glazbu i to putovanje dočaravaju slušateljima. Prvi album “Waters and deserts”(Croatia Records 2014.) naišao je na mnogobrojne pozitivne reakcije kritike i publike te je proglašavan ponajboljim albumom etno glazbe te godine u RH. Tijekom 2015., 2016. i 2017. bili su i dio važnih međunarodnih kompilacija u sklopu poznatog talijanskog časopisa “Musica Jazz”; kompilacije su bile posvećene Franku Sinatri, Sergiu Endrigu i Brunu Lauziju, a kao goste na tim izvedbama su imali Tamaru Obrovac, Arsena i Matiju Dedića te Francesca Bearzattija. Zoran Majstorović je za album Atma Mundi Ensemble-a “The Road to Skitacha” dobio nagradu Hrvatskog Društva Skladatelja za najbolje skladateljsko ostvarenje u hrvatskoj jazz glazbi za 2016.
Skladba “1947” autora Sergia Endriga koju su snimili zajedno sa Arsenom i Matijom za kompilaciju “Sergio Endrigo – Momenti di jazz” može se naći i kao “bonus track” na albumu “The Road to Skitacha”, a bila je ujedno i posljednji snimak velikog Arsena Dedića.
Atma Mundi Ensemble koncertno djeluje u RH i inozemstvu izvodeći originalnu glazbu baziranu na glazbenim tradicijama iz raznih dijelova svijeta te tradicionalnu glazbu, sa naglaskom na hrvatsku tradicionalnu glazbu, u modernim aranžmanima.
Skip to content