Novosti


ŽRK Vinodol osvojio 2. mjesto na 18. međunarodnom otvorenom Prvenstvu Karlovca u mini rukometu, u kategoriji 2008. i mlađe

Nakon niza uspješnih turnira, djevojčice ŽRK Vinodol, su se s trenerima Antonijom i Danielom, u nedjelju, 8. travnja 2018., natjecale na 18. međunarodnom otvorenom Prvenstvu Karlovca u mini rukometu, u kategoriji 2008. i mlađe, poznatom kao nekadašnje državno prvenstvo.

U prvom dijelu natjecanja,  u razigravanju grupe djevojčice su ostvarile tri pobjede protiv ŽRK Ogulin, RK Lokomotiva Zagreb i ŽRK Umag, što im je osiguralo ulazak u osminu finala. Nastavak natjecanja nosi neizvjesnu utakmicu protiv Rukometne škole „Vučići“, gdje na sedmerce ostvaruju pobjedu 12:10 i ulaze u četvrt finale. Pobjedom protiv ekipe ŽRK Mali Lošinj, djevojčice su osigurale ulazak u polufinale, te pobjedom protiv RK Trnina Križ, nastavile besprijekoran put do finala. U finalnoj nepredvidivoj utakmici protiv domaćina – Karlovca, djevojčice su ipak poražene rezultatom 9:7, te su osvojile odlično 2. mjesto na ovom vrlo jakom turniru, u konkurenciji od čak 44 ekipe. Nina Dragec odabrana je za najbolju golmanicu, Teanna Halović za najbolju strijelkinju. Katarina Mataija uvrštena je u najbolju petorku, a trenerica Antonija Butković u TOP 3 najbolja trenera na turniru. Zanimljivo je da je prije 10 godina, na istom ovom turniru trenerica Antonija kao igračica ŽRK „Vinodol“ osvojila 1. mjesto, stoga se da zaključiti da su djevojčice iz Novog predodređene za ovaj sport.

Za ekipu ŽRK „Vinodol“ igrale su: Nevija Andonov, Marija Buneta, Katarina Mataija, Taša Đuranović, Laura Raštegorac, Teanna Halović, Lara Dugonjić, Nina Dragec.

„Velik je to uspjeh za naš klub, i za naših 8 malih ali snažnih djevojčica, koje su se taj dan rano ujutro, već u 6 sati uputile na ovo prestižno natjecanje, a neke od njih rođene su tek 2010. i 2009. godine. Djevojčice su se s velikim srcem i ljubavlju prema ovom sportu borile za svaku loptu, za svaki napad i obranu. Ovo srebro za sve nas ima zlatni sjaj. Medalje našim djevojčicama mnogo znače, odraz su njihovog marljivog rada, predanosti treninzima, odgovornosti prema svojim suigračicama i trenerima. U našem klubu zaista vlada jedno zdravo i pozitivno ozračje, a ne nedstaje nam ni smijeha, ni zabave. Svi zajedno, s trenerima volonterima, ulažemo velike napore, da se uz brojne nedostatke, manjak financijskih sredstava, našim djevojčicama omogući veći broj aktivnosti, odrastanje uz sport i zdrave navike. Nekoliko roditelja uključeno je kroz uloge tajnika i koordinatora, dok su ostali roditelji logistička potpora kad god zatreba. Lijepo je čuti kako naš klub doživljavaju naši sugrađani, ali i sportski prijatelji iz drugih gradova, često čujemo komentare „tako ih je malo, a rasturaju“, „vi ste najbolja reklama za Novi Vinodolski“, „tako ste mali, nemate dvoranu, a tako ste uspješni“. U klubu smo svi sretni i ponosni što smo dio ove lijepe sportske priče.“ – istaknula je predsjednica udruge Sandra Ristić.

Skip to content