Novosti


ŽRK VINODOL OSVOJIO PRVO MJESTO NA TURNIRU KAŠTELIR 2014

zrk1

U nedjelju, 9.studenog, mlade rukometašice Ženskog rukometnog kluba Vinodol – ŽRK VInodol Novi Vinodolski osvojile su prvo mjesto na turniru Kaštelir 2014. Natjecale su se djevojčice 2004. godišta i mlađe. Nakon dvije  uvjerljive pobjede protiv Poreča (13-8) i Buzeta (19-6) uslijedila su dva “neobjašnjiva poraza” protiv Liburnije Opatija (12-8) i Buja (8-7). Razigravanje za ulazak u polufinale odigralo se protiv domaćina ŽRK Mladost Kaštelir , a polufinale sa Bujama. 

zrk2

– Te dvije utakmice donijele  su pobjede (13-8) i (12-10) uz sasvim drugačiju igru i dominaciju na terenu. Finale sa ekipom Karlovca bilo je samo  nastavak odlične igre uz puno izgubljenih živaca trenera i publike. Utakmica je završila pobjedom (14-11) i osvojenim prvim mjestom na turniru Kaštelir 2014. Najboljom igračicom turnira proglašena je naša igračica, Tena Mataija, dok je u najbolju petorku ušla i Lana Piškulić kao najkorisnija igračica turnira. Sve igračice ŽRK Vinodol Novi Vinodolski zaslužile su svaku pohvalu za trud i napor uložen na turniru koji je trajao od 10  do 15.30 sati – navode Sandra Ristić, predsjednica ŽRK VInodola i Helena Zulić, tajnica Kluba.

zrk3

ŽRK Vinodol Novi Vinodolski danas  broji 25 djevojčica rođenih 2004. godine, i mlađih, koje kroz rad u grupi i treninge korisno troše svoje energiju, uče se komunicirati, snalaziti u društvu, te odrastaju stječući zdrave navike.  Treneri volonteri, Jelena Sokolić i Daniel Ristić, usađujući im ljubav prema kretanju i sportu općenito, osnažujući kroz ovaj sport njihovo samopouzdanje, samopoštovanje, ali i samokritičnost i želju za napredovanjem i učenjem, sudjeluju u stvaranju i određivanju njih kao osoba. U sklopu ŽRK Vinodol Novi Vinodolski postoje dvije skupine,  unutar kojih su djevojčice podijeljene, ovisno o uzrastu i mogućnostima djevojčica. Za prvu skupinu djevojčica organizirana je sportska škola, a za drugu skupinu se provodi trening rukometa. Djevojčice treniraju tri puta, a prema  potrebama ponekad i četiri puta u tjednu. 

Djevojčice se mogu pohvaliti i odličnim prošlosezonskim rezultatima i osvojenim  1. mjestom (2005. godište) i 2. mjestom (2003.godište) na Božićnom turniru u Opatiji, 4. mjesto (2003. godište) na Maškaranom turniru u Kastvu, 2. mjestom (2004. godište ) na turniru u Ogulinu, ulazaskom među 8 najboljih ekipa na Prvenstvu Hrvatske u Karlovcu (2004 i mlađe), 3. mjestom u Županijskoj ligi u Rijeci u mini rukometu za djevojčice rođene 2004. godine i mlađe.

zrk4

U ovoj sezoni ŽRK Vinodol Novi Vinodolski ima  stopostotni učinak u Županijskoj ligi, kategoriji 2004. godišta – mali rukomet: RK Rab – ŽRK Vinodol 8:14, ŽRK Vinodol – ŽRK Orijent 17:5, ŽRK Vinodol – ŽRK Omišalj 20:11, što najavljuje da da bi ova sezona mogla biti u najmanju ruku jednako uspješna kao i prošla.  Posebno veseli činjenica da su se u prve 3 utakmice sve igračice upisale na listu strijelaca.

– Samopouzdanje i timski duh djevojčica u ŽRK Vinodol Novi Vinodolski raste iz dana u dan, stoga treneri i vodstvo ovog kluba s nestrpljenjem iščekuju nove uspjehe i savladavanje novih izazova mladih djevojčice koje zaista žive ovaj sport – zaključuju čelnice ŽRK Vinodola Sandra Ristić i Helena Zulić.

Skip to content