Novosti


1.FILM, 1. REVIJA I 1. NAGRADA ZA MLADU NATALI BAN IZ NOVOG VINODOLSKOG

Mlada redateljica Natali Ban iz Novog Vinodolskog i njezina kolegica Valentina Ban iz Rijeke osvojile su 1. mjesto u kategoriji dokumentarnog filma za film „David“ na 24. Filmskoj reviji mladeži u Karlovcu. Film govori o prijateljstvu, obitelji i bratskoj ljubavi. To je priča o iznimnom mladom čovjeku, punom života koji je ovog ljeta nažalost izgubio bitku s teškom bolešću. Režija filma je nastala u radionici Doma mladih Rijeka uz vodstvo mentora Josipa Šarlije.

Filmska revija mladeži, kako joj i samo ime govori, nacionalna je revija srednjoškolskog filma i kao takva zapravo centralno mjesto hrvatskog srednjoškolskog filmskog stvaralaštva. O značaju te manifestacije za srednjoškolsko filmsko stvaralaštvo govori podatak da je za 68 mjesta u službenoj konkurenciji prijavljeno rekordnih 1.546 filmova iz 50 zemalja.

Osim srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, Revija je poznata i po svojim popratnim sadržajima kojima pokušava pratiti rad srednjoškolaca iz godine u godinu: radionicama, okruglim stolovima i razvojnim platformama za srednjoškolski film.

Na ovom velikom uspjehu Natali je čestitao i gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić te zaželio uspješan nastavak školovanja na koji će se Natali uputiti na Filmsku reviju u Londonu.

Skip to content