Javna parkirališta

Organizacija, naplata i kontrola parkiranja u Gradu Novom Vinodolskom provodi se temeljem Odluke o općim uvjetima organizacije naplate i kontrole parkiranja na javnim parkiralištima Grad Novi Vinodolski.

Na području Grada Novog Vinodolskog uređeno je 18 javnih parkirališta kojima upravlja Komunalno trgovačko društvo „Ivanj“ d.o.o.

Od 15 postojećih javnih parkirališta, 12 parkirališta funkcionira kao otvorena, a 3 kao zatvorena parkirališta. Broj parkirnih mjesta iznosi sveukupno 737, od čega je 691 pod naplatom, 38 mjesta osigurano je za invalide a preostalih osam za taxi službe, punionicu za električna vozila, službena vozila Komunalnog trgovačkog društva Ivanj d.o.o. i sl.

Cijena parkinga regulirana je kroz primjenu dviju različitih tarifa, ljetne i zimske.

U vremenskom periodu od 1.10. do 31.5. cijena jednog sata parkiranja na svim parkiralištima iznosi  0,30 eura=2,26 kuna, a parkiranje se naplaćuje od ponedjeljka do petka od 7 do 19 h, te subotom od 7 do 13 h. Naknada za parkiranje se ne naplaćuje nedjeljom i blagdanima.

U vremenskom periodu od 1.6. do 30.9. cijena prvog sata parkiranja za parkirališta u prvoj zoni iznosi 1,30 eura =9,79 kuna, dok je cijena svakog sljedećeg započetog sata parkiranja 1,60 eura= 12,06 kuna, a parkiranje se naplaćuje od 00 do 24 h. Naknada za parkiranje se naplaćuje svakodnevno (uključujući nedjelje i blagdane).

U vremenskom periodu od 1.6 do 30.9. cijena jednog sata parkiranja za parkiralište Lukavice u drugoj zoni iznosi 2,00 eura=15,07 kuna, a parkiranje se naplaćuje od 7 do 22 h.

Parkiralište Dom zdravlja (parkiralište samo za korisnike usluga Doma zdravlja) – u vremenskom periodu od 1.1. pa do 31.12. cijena jednog sata parkiranja iznosi 3,00 eura = 22,60 kuna a parkiranje se naplaćuje od ponedjeljka do nedjelje od 00 do 24 h. Naknada za parkiranje se naplaćuje nedjeljom i blagdanima. Cijena Dnevne parkirne karte iznosi 38,00 eura = 286,31 kuna, a na ovom parkiralištu nije dopušteno parkiranje sa Povlaštenom parkirnom kartom (mjesečnom). Korisnici Doma zdravlja imaju pravo na besplatno korištenje usluge parkiranja na ovom parkiralištu i to u vremenu od 90 minuta, uz predočenje liječničke potvrde.

U vremenskom periodu od 1.6. do 30.9. cijena za parkiralište na obali Petra Krešimira IV, u trećoj zoni je sljedeća: cijena jednog sata parkiranja iznosi 2,00 eura =15,07 kuna,  a cijena dnevne karte (za više od sedam sati provedenih na parkiralištu) iznosi 12,00 eura=90,41 kuna sve do kraja radnog vremena u tome danu, a parkiranje se naplaćuje od 07 do 22 h. 

Vrijeme besplatnog parkiranja na svim parkiralištima je ograničeno na 10 minuta.

Radno vrijeme glavne blagajne Ivanj-a (Trg Vinodolskog zakona 1) je svaki dan od ponedjeljka do petka u vremenskom periodu od 07 do14 h, dok u periodu ljetnih mjeseci (srpanj, kolovoz) blagajna radi i subotom od 07 do 12 h.

Blagajna ne radi nedjeljom i blagdanom.

Sve dodatne informacije možete dobiti na naplatnim kućicama, putem službene web stranice ili na e-mail: [email protected].

Lokacije parkirališta za naselje Novi Vinodolski možete pogledati na poveznici.

Parkiralište Centar škola

Adresa:

Lokvica, Novi Vinodolski

Tip:

Zatvoreno, u vremenskom razdoblju od 1.10.-31.5. otvorenc

Parkiralište Tržnica

Adresa:

Trg Ivana Mažuranića, Novi Vinodolski

Tip:

Otvoreno

Parkiralište Rasadnik

Adresa:

Rasadnik, Novi Vinodolski

Tip:

Ulično

Parkiralište Stjepana Mažuranića

Adresa:

Ulica Stjepana Mažuranića, Novi Vinodolski

Tip:

Ulično

Parkiralište Korzo hrvatskih branitelja

Adresa:

Korzo hrvatskih branitelja, Novi Vinodolski

Tip:

Otvoreno

Parkiralište Jurkovo

Adresa:

Jurkovo, Novi Vinodolski

Tip:

Otvoreno

Parkiralište Lukavice

Adresa:

Ulica Lukavice, Novi Vinodolski

Tip:

Zatvoreno

Parkiralište Slavuj

Adresa:

Ulica Kralja Tomislava, Novi Vinodolski

Tip:

Otvoreno

Parkiralište Autobusna stanica

Adresa:

Ulica Kralja Tomislava, Novi Vinodolski

Tip:

Otvoreno

Parkiralište Luka

Adresa:

Obala kneza Branimira, Novi Vinodolski

Tip:

Otvoreno

Parkiralište Petra Krešimira IV

Adresa:

Obala Petra Krešimira IV, Novi Vinodolski

Tip:

Zatvoreno

Parkiralište Mel

Adresa:

Mel, Novi Vinodolski

Tip:

Otvoreno

Parkiralište Brajda

Adresa:

Vinodolska ulica, Novi Vinodolski

Tip:

Otvoreno

Parkiralište Ribarska obala

Adresa:

Ribarska obala, Klenovica

Tip:

Otvoreno

Skip to content