Novosti


27. rujna 2023.

Treća etapa CRO RACE prolazi kroz Novi Vinodolski – zabranjeno prometovanje Državnom cestom D8

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race, održava  se od 26. rujna do 1. listopada 2023. godine, a obuhvaća šest etapa diljem Hrvatske na ruti […]

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race, održava  se od 26. rujna do 1. listopada 2023. godine, a obuhvaća šest etapa diljem Hrvatske na ruti dugoj gotovo 1.000 kilometara. Ovogodišnje, osmo po redu izdanje ove sportsko-turističke manifestacije, okupit će 18 timova iz brojnih zemalja, među kojima će biti i oni iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI).

Zahvaljujući trasi dužoj od 1000 kilometara koja spaja kontinent s morem u svijet će opet biti poslana najljepša slika Hrvatske, naglašavajući ljepotu njezine različitosti i bogatstvo kulturne baštine.

Treća etapa Otočac – Opatija starta sutra, 28. rujna 2023. godine u 13.30 sati, te je oko 15 sati predviđen prolazak kroz Novi Vinodolski.

Prema informacijama Policijske postaje Crikvenica u razdoblju od 14.15 do 15.00 sati bit će zabranjeno prometovati Državnom cestom D8 (Jadranskom magistralom).

Dolazak biciklista na cilj u Opatiju predviđen je oko 16,30 sati.

 

Više informacija na sljedećoj poveznici. 

 

27. rujna 2023.

Obilježavanje Dana branitelja crikvenočkog – vinodolskog kraja

Grad Novi Vinodolski, u suradnji s Gradom Crikvenicom, Vinodolskom općinom te udrugama proizašlim iz Domovinskog rata koje djeluju na području 3 jedinice lokalne […]

Grad Novi Vinodolski, u suradnji s Gradom Crikvenicom, Vinodolskom općinom te udrugama proizašlim iz Domovinskog rata koje djeluju na području 3 jedinice lokalne samouprave, svečano obilježava Dan branitelja crikveničko-vinodolskog kraja.

Program obilježavanja će se održati u subotu, 30.9.2023. s početkom u 11.30 u Domu kulture u Novom Vinodolskom.

 

Obilježavanje Dana branitelja rezultat je sporazuma sklopljenog između 3 jedinice lokalne samouprave i braniteljskih udruga koje djeluju na tom području, a datum – 30. rujna simbolično je odabran jer je to dan kada je 1991. godine formirana prva organizirana dragovoljna postrojba „Barakude“ koji su pod zapovjedništvom Ivana Antića Polića otišli u ratom zahvaćenu Liku i priključili se 111. brigadi.

 

 

26. rujna 2023.

Javni poziv za sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini

Na temelju članka IV. Odluke Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade o raspodjeli financijskih sredstava jedinicama lokalne samouprave za financijsku potporu usmjerenu […]

Na temelju članka IV. Odluke Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade o raspodjeli financijskih sredstava jedinicama lokalne samouprave za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini (Klasa: 001-01/23- 01/29, URBROJ 519-02-1/6-23-1 od 3. srpnja 2023. g.), Ugovora o dodjeli financijskih sredstava jedinicama lokalne samouprave za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini sklopljenog između Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i Grada Novog Vinodolskog, 12. srpnja 2023. godine, članka 44. Statuta Grada Novog Vinodolskog (“Službene novine Primorsko-goranske županije” broj 12/13, 18/14, 4/18, 5/20 i 5/21), gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog dana 26. rujna 2023. godine objavljuje

JAVNI POZIV

za sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini

Predmet ovog Javnog poziva je usmjeren na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023.g. (u daljnjem tekstu: Korisnici) do najvišeg ukupnog iznosa od 18.000,00 eura za sveukupno 10 mladih obitelji i mladih. Središnji državni ured za demografiju i mlade utvrdio je financijske potpore kako slijedi:

  1. 180,00 eura ( 1.356,21 kuna) mjesečno za mladu obitelj sa djecom

Najviši iznos koji može biti odobren pojedinoj mladoj obitelji sa djecom iznosi 2.160,00 eura (16.274,52 kuna) u trajanju od 12 mjeseci, a odnosi se na razdoblje od 1.1.2023.-31.12.2023. g.

  1. 120,00 eura (904,14 kuna) mjesečno za mladu osobu i mladu obitelj bez djece.

Najviši iznos koji može biti odobren pojedinoj mladoj osobi i mladoj obitelji bez djece iznosi 1.440,00 eura (10.849,68 kuna) u trajanju od 12 mjeseci, a odnosi se na razdoblje od 1.1.2023.-31.12.2023. godine.

 

Tekst Javnog poziva

Prilog 1 – Obrazac prijave SSMO

Prilog 2 – Predložak Izjave

26. rujna 2023.

Edukacijom kroz izazove poduzetništva – digitalni marketing

Podsjećamo vas da se u četvrtak, 5. listopada održava prva u nizu edukacija za poduzetnike i to na temu digitalnog marketinga u poslovanju. […]

Podsjećamo vas da se u četvrtak, 5. listopada održava prva u nizu edukacija za poduzetnike i to na temu digitalnog marketinga u poslovanju.

Saznajte nešto više o prednostima digitalnog marketinga i naučite:

  • Zašto je isplativo ulagati u digitalni marketing?
  • Kako pripremiti web za digitalni marketing?
  • Kako izraditi oglas ili videooglas za Facebook ili Instagram, te kako doseći svoju publiku?
  • Kako funkcionira Google oglašavanje?
  • Što je newsletter kampanja? Kako izraditi newsletter?
  • Kako otkriti tajne ciljane publike?
  • Kako se zaštiti od krađe profila i zlouporabe imena?

Bavite se prodajom, proizvodnjom, posredovanjem nekretninama, iznajmljivanjem apartmana ili brodova, organizacijom izleta ili nekom drugom djelatnošću…   poduzetnik ste početnik ili poslujete već duži niz godina ali niste još uveli marketing u poslovanje? Izdvojite vrijeme za ulaganje u svoje znanje i potencijalno unaprjeđenje poslovanja!

Prijavite se na besplatnu edukaciju na broj telefona 051 554 355 ili putem  e-mail adrese: [email protected].

26. rujna 2023.

Vinodolski zakon kroz sliku i rimu

Vinodolski zakon neiscrpno je vrelo podataka o životu ljudi, organizaciji života i dostignutom stupnju društvenog razvoja na području Vinodola i Hrvatske krajem XIII. […]

Vinodolski zakon neiscrpno je vrelo podataka o životu ljudi, organizaciji života i dostignutom stupnju društvenog razvoja na području Vinodola i Hrvatske krajem XIII. stoljeća. Ipak, njegov je sadržaj i značaj teško razumjeti iščitavanjem izvornog dokumenta.

S ciljem valorizacije Vinodolskog zakona donesenog 6. siječnja 1288. godine Grad Novi Vinodolski prijavio se na Javni poziv Primorsko-goranske županije za sufinanciranje manifestacija jedinica lokalne samouprave u cilju održivog razvoja kulturno-turističke rute putovima Frankopana s programom „Vinodolski zakon kroz sliku i rimu”. Program obuhvaća nekoliko događanja koja će na slikovit, jednostavan i razumljiv način predstaviti najznačajniji pravni tekst o srednjovjekovnom životu na vinodolskom posjedu Frankopana. Ono najzanimljivije je da će se u okviru programa izraditi i prva slikovnica s osnovnom idejom – da se sadržaj Vinodolskog zakona približi „običnom” čovjeku, osobito djeci.

„Program je prijavljen na inicijativu Ane Božić Blažević koja je ujedno autorica slikovnice i dramskog igrokaza „Po zakonu” te nositeljica aktivnosti pričaonica za djecu. Ilustracije su izradili Dina Krajačić Çetinyürür i Zoltan Djeke, a grafičko oblikovanje cijele slikovnice Zoltan Djeke. Prijavljeni program odabran je za sufinanciranje od strane Županije u iznosu od 2.500 eura” – istaknula je Sandra Ristić iz Upravnog odjela za razvoj i gospodarstvo.

Program će započeti s održavanjem školskih radionica, a igrokaz „Po Zakonu” i predstavljanje slikovnice održat će se 16. listopada 2023. godine u Gradskoj vijećnici Grada Novog Vinodolskog gdje je davne 1288. godine i donesen Vinodolski zakon. Tijekom listopada i studenog održat će se i nekoliko pričaonica za djecu te književna večer „Ana i Fran Krsto Frankopan”.

25. rujna 2023.

Edukacijom kroz izazove poduzetništva

Grad Novi Vinodolski organizira jesenski ciklus edukacija i savjetovanja za poduzetnike s područja Grada Novog Vinodolskog. Edukacije su besplatne, a namijenjene su poduzetnicima […]

Grad Novi Vinodolski organizira jesenski ciklus edukacija i savjetovanja za poduzetnike s područja Grada Novog Vinodolskog. Edukacije su besplatne, a namijenjene su poduzetnicima kao i onima koji tek razmišljaju o upuštanju u poduzetničke vode.

Jesenski ciklus započinje individualnim savjetovanjem o financiranju investicijskih ulaganja ili drugih aktivnosti putem programa HBOR. Nastavlja se edukacijama koje prate dinamično tržišno okruženje, a tiču se digitalnog marketinga i CHAT GPT-a u poslovanju.

S obzirom da je lokalno gospodarstvo uglavnom oslonjeno na turizam, održat će se Okrugli stol na temu ”Razvoj turizma u Novom Vinodolskom”, s naglaskom na razmjenu iskustava te raspravu o problemima javnog i privatnog sektora u turizmu, pronalaženju rješenja i razvoju kvalitetnije usluge.

Kraj ciklusa  edukacija posvećen je izmjenama i dopunama Zakona o radu koje su nastupile 1.siječnja ove godine, a prezentirat će ih predstavnici Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Cilj održavanja edukacija je pružiti našim poduzetnicima aktualne informacije i prezentirati novitete u zakonodavstvu, približiti alate za ostvarivanje poslovnih ciljeva, dati uvid u nove perspektive i vještine koje će im olakšati i poboljšati poslovanje, jer ulaganje u znanje je najbolja investicija. Također, želimo i povratne informacije iz realnog sektora jer interakcijom, povezivanjem i učenjem svi možemo postići bolje rezultate unutar svog područja djelovanja..” – ističu iz Upravnog odjela za razvoj i gospodarstvo.

25. rujna 2023.

Dvodnevna manifestacija “Primorski šušur” u Novom Vinodolskom

Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije u suradnji s Osnovnom školom Ivana Mažuranića Novi Vinodolski organizirala je dvodnevnu manifestaciju pod nazivom „Primorski šušur“ koju […]

Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije u suradnji s Osnovnom školom Ivana Mažuranića Novi Vinodolski organizirala je dvodnevnu manifestaciju pod nazivom „Primorski šušur“ koju je sufinancirala Primorsko-goranska županija i Grad Novi Vinodolski.
Manifestacija „Primorski šušur“ obuhvaća radionice aviomodelarstva, raketnog modelarstva, programiranja za najmlađe, radionice CB radiokomunikacije, elektronike, FPV dronova, AI inteligencije i brodomaketarstva. Partneri u provedbi projekta bili su ZTK Požega, ZTK Osijek, Hrvatski savez CB radioklubova te Hrvatski savez brodomaketara.
Radionice su se održale 21. i 22. rujna na kojima su sudjelovali svi učenici od prvog do osmog razreda. Glavni cilj projekta je razvijanje i promicanje tehničke kulture u Primorsko-goranskoj županiji te dodatno obrazovanje. Provedbom ovakvih radionica kod učenika želi se potaknuti inovativnost i kreativnost te stjecanje novih vještina koje se kroz redovnu nastavu ne mogu razviti.

 

„Primorski šušur“ otvoren je nastupom mladih novljanskih sopilaša i folklorne skupine koja djeluje u sklopu škole. Svečanom otvorenju nazočili su gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković, predsjednica Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije Ružica Kamenjašević i pročelnica Upravnog odjela za sport, kulturu i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Sonja Šišić.

Ravnatelj škole Boris Turjak istaknuo je da je škola sa zadovoljstvom prihvatila suorganizaciju manifestacije na kojoj su učenici steći nova znanja i vještine.

Predsjednica Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije Ružica Kamenjašević kazala je da će u sklopu “Primorskog šušura” biti održano ukupno 30 radionica u kojima sudjeluju svi učenici škole.

Cvitković je naveo da Grad Novi Vinodolski uvijek podržava programe koji su namijenjeni djeci te da mu je žao što u vrijeme njegova obrazovanja nije bilo ovakvih radionica, s obzirom da su uistinu korisne i zanimljive.

Pročelnica Upravnog odjela za sport, kulturu i tehničku kulturu Primorsko-goranske-županije istaknula je da Županija sa zadovoljstvom organizira ovakve radionice, pogotovo u onim školama u kojima nedostaje sličnih aktivnosti putem kojih djeca stječu nova znanja i navike.

Nakon svečanog otvaranja uzvanici su obišli radionice i prisustvovali lansiranju raketa koje su učenici izradili na radionici raketnog modelarstva.

 

 

25. rujna 2023.

Poziv bankama za iskaz interesa za provedbu Mjere 7.1

Na temelju članka 2. Odluke o provedbi Mjere 7.1 ‘Potpora za subvencioniranje kamata na poduzetničke kredite’ u 2023. i 2024. godini iz Općeg […]

Na temelju članka 2. Odluke o provedbi Mjere 7.1 ‘Potpora za subvencioniranje kamata na poduzetničke kredite’ u 2023. i 2024. godini iz Općeg programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Novog Vinodolskog od dana 21. rujna 2023. godine, gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog dana 25. rujna 2023. godine objavljuje Poziv bankama za iskaz interesa za uključivanje u provedbu Mjere 7.1 ‘Potpora za subvencioniranje kamata na poduzetničke kredite’ u 2023. i 2024. godini.

Prijava za iskazivanje interesa podnosi se Gradu Novom Vinodolskom na Obrascu prijave, a rok za dostavu prijave je do 6. listopada 2023. godine u 14:00 sati neovisno o načinu dostave.

Sve dodatne informacije vezane uz Poziv mogu se dobiti na brojeve telefona 051/554-355 i 051/554-367 ili na e-mail adresi [email protected].

25. rujna 2023.

“Majstori s mora” obranili naslov na Kupu u Karlovcu

U Karlovcu je održan 25. Kup 4 rijeke za vatrogasnu mladež. Na natjecanju na kojem su nastupile ekipe koje su trenutno među najboljima […]

U Karlovcu je održan 25. Kup 4 rijeke za vatrogasnu mladež.

Na natjecanju na kojem su nastupile ekipe koje su trenutno među najboljima u Hrvatskoj „Majstori s mora“ uspjeli su obranit 1. mjesto osvojeno prošle godine i vratiti pehar u Novi Vinodolski.

 Uz odličan rezultat bila je ovo prilika da se nastavi prijateljsko druženje sa mladeži DVD Stative Gornje iz Karlovačke županije. Prijateljstvo započeto u Kampu vatrogasne mladeži u Fažani, nastavlja se na vatrogasnim natjecanjima širom Lijepe naše.

Za ovaj uspjeh zaslužni su Vito i Emanuel Mlinarić, Laura i Luka Raštegorac, Leon i Ema Buneta, Marija Buneta, Gabrijel Kolar, Tamara Tomić, Petar Filipović, Mauro Komadina i Isabella Tomljanović. Podršku na natjecanju su im pružili Renata, Lorena i Velibor Topolovec, Noah Ugrinović i Marino Trstenjak.

21. rujna 2023.

Studenti Ljetne škole ljudskih prava posjetili novljansko zaleđe

Ljetna škola ljudskih prava održava se u Novom Vinodolskom od 18. do 22. rujna 2023. godine, a pohađaju je studenti Pravnih fakulteta iz […]

Ljetna škola ljudskih prava održava se u Novom Vinodolskom od 18. do 22. rujna 2023. godine, a pohađaju je studenti Pravnih fakulteta iz Rijeke, Zagreba, Osijeka, Splita i Mostara. Predavači su im profesori sa hrvatskih pravnih fakulteta.

Uz sama predavanja koja se svakog dana održavaju u Gradskoj vijećnici, studenti imaju vrijeme i za upoznavanje grada, a ove godine Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski u suradnji sa Planinarskim društvom Strilež, organizirala je obilazak zaleđa – točnije Krmpota.

Mjesto susreta je bio novouređeni bistro Forestia (prostor Lovačkog doma u Krmpotama) gdje je bio organiziran ručak i ispred kojeg su studente i profesora Željka Bartulovića dočekale direktorica Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski Tena Peričić te predsjednica Planinarskog društva Strilež Tanja Malovoz.

Nakon ručka u bistrou Forestia, započela je šetnja labirintima uz koju su studenti čuli ponešto i o biljkama koje rastu uz stazu, samim labirintima te starom groblju sela Omar koje se nalazi nedaleko zadnjeg labirinta. U povratku s labirinata, posjećena je i Staklena kapelica.

 „Dragi studenti, još jednom dobrodošli u Novi Vinodolski, točnije danas u Krmpote. Nalazimo se u našem prekrasnom, zelenom zaleđu, mjestu Krmpote koje je jedno od mjesta u sastavu našeg grada. Danas ćemo vas upoznati sa zelenim dijelom naše destinacije pa ćemo tako zajedno prošetati Nebeskim labirintima i obići Staklenu kapelicu u selu Omar. Nadam se da će vam biti lijepo cijelo vrijeme boravka u Novom Vinodolskom i da ćete nam se opet vratiti“ – kazala je direktorica Peričić.

„Prošli smo sve Nebeske labirinte kojih je ukupno 10, a koje je Ingrid Karačić Butorac osmislila i realizirala na radost svih naših posjetitelja. Staza nije zahtjevna i vjerujem da vam se svidjela, naročito pogled koji se otvara na zadnjem, ujedno i najvećem labirintu. Nedaleko labirinata nalazi se i Staklena kapelica. Staklena kapelica se nalazi u selu Omar na području Luke Krmpotske. Posebnost ove kapelice je ta što je u cijelosti izvedena iz metalne konstrukcije, staklenih pročelja i krovišta. Kapelicu je prema kazivanju lokalnog stanovništva dao podignuti Petar Krpan zvan Samac, vlasnik ovog posjeda, početkom dvadesetog stoljeća“, kazala je predsjednica PD Strileža Tanja Malovoz.

Nakon razgleda, svaki student dobio je i mali znak pažnje i uspomenu na dolazak u Novi Vinodolski – med i medenjake OPG-a Komadina te brošure Turističke zajednice kako bi se pobliže upoznali sa gradom i njegovom ponudom. Studenti su bili sretni s lijepo provedenim danom u prirodi, uz neka nova saznanja i povratak prirodi kroz šetnju labirintima!

Skip to content