Novosti


6. srpnja 2020.

U Gradskoj galeriji Turnac izložba keramike Dijane Trtanj

Za Gradsku galerije Turnac započinje nova izlagačka sezona.  Od 1994. godine predstavljeni su u galeriji brojni radovi priznatih umjetnika, ali i onih čije vrijeme […]

Za Gradsku galerije Turnac započinje nova izlagačka sezona.  Od 1994. godine predstavljeni su u galeriji brojni radovi priznatih umjetnika, ali i onih čije vrijeme tek dolazi.

Galerija, priznata od struke i publike, sa zadovoljstvom nastavlja svoj rad i u ovim neuobičajenim uvjetima COVID 19, uz poštivanje propisanih sigurnosnih mjera.

Ljeto 2020. godine otvara se izložbom keramike Dijane Trtanj. Radove će predstaviti i izložbu  otvoriti  Jasna Rodin, mr.sc. u srijedu 8. srpnja  2020. u 21 sat.

3. srpnja 2020.

Objavljen Javni poziv za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila

Jučer je, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio Javni poziv za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila fizičkim osobama. Predmet Javnog poziva je […]

Jučer je, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio Javni poziv za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila fizičkim osobama.

Predmet Javnog poziva je sufinanciranje kupnje novih energetski učinkovitih vozila, kako slijedi:

  • električnih vozila kategorije L1, L2, L3, L4, L5, L6, L7
  • električnih vozila kategorije M1
  • vozila s plug-in hibridnim pogonom kategorije M1
  • vozila na vodik kategorije M1

Tehničke uvjete prihvatljivosti vozila, prihvatljivost korisnika kao iznos bespovratnih sredstava možete pročitati na sljedećoj poveznici.

2. srpnja 2020.

Potpisan Sporazum o poslovnoj suradnji između Udruženja obrtnika Novi Vinodolski i Veleučilišta u Rijeci

Jučer je, u prostorijama Udruženja obrtnika Novi Vinodolski potpisan Sporazum o poslovnoj suradnji između Udruženja i Veleučilišta u Rijeci. Sporazum su potpisali dekan […]

Jučer je, u prostorijama Udruženja obrtnika Novi Vinodolski potpisan Sporazum o poslovnoj suradnji između Udruženja i Veleučilišta u Rijeci. Sporazum su potpisali dekan Veleučilišta u Rijeci dr.sc. Saša Hirnig i predsjednik Udruženja obrtnika Novi Vinodolski Siniša Tomić. Potpisivanju su nazočili i prodekan za poslovne odnose Marino Golob i  tajnica Udruženja Matea Rubčić.

Potpisanim Sporazumom omogućeno je članovima Udruženja i njihovoj užoj obitelji, te zaposlenicima članova Udruženja ostvarenje popusta za pohađanje svih studijskih programa u statusu izvanrednog studenta koji se izvode na riječkom Veleučilištu, a uključuju preddiplomski stručni studij Vinarstvo, Mediteranska poljoprivreda, Održivi agroturizam, Cestovni i Željeznički promet, Sigurnost na radu, Telematika, Informatika, Poduzetništvo, zatim specijalistički diplomski stručni studij Promet, Sigurnost na radu, Vinarstvo, Informacijske tehnologije u poslovnim sustavima i Poduzetništvo, kao i ostavarenje popusta na programe cjeloživotnog obrazovanja.

Popust za pojedinačni upis iznosi za jednokratne uplate 10 %, a za plaćanje do 6 obroka 5 %.

Popust za školarine za upis od 5 do 10 studenata iznosi za jednokratne uplate 12 %, a za plaćanje do 6 obroka 7 %.

Popust za školarine za upis od 11 i više studenata iznosi za jednokratne uplate 15 %, a za plaćanje do 6 obroka 10 %.

Veleučilište u Rijeci je visokoobrazovna institucija koja kroz obrazovni proces te stručni i istraživački rad u području tehničkih, biotehničkih i društvenih znanosti stvara kompetentne pojedince odgovarajućih teorijskih i praktičnih znanja koja im omogućuju nošenje s različitim izazovima okruženja, a u Udruženju smatraju kako je upravo to potrebno obrtnicima za pojedinačni razvoj.

Prilikom upisa na studijski program ili program cjeloživotnog obrazovanja, član Udruženja obrtnika Grada Novog Vinodolskog dužan je priložiti Potvrdu o plaćenom komorskom doprinosu koju će dobiti u uredu Udruženja obrtnika Grada Novog Vinodolskog na adresi Lokvica 2., te će mu na temelju Potvrde o podmirenom komorskom doprinosu Veleučilište odobriti popust ili obročno plaćanje. Član uže obitelji člana Udruženja ili zaposlenik člana Udruženja prilikom upisa je dužan dostaviti Potvrdu o članstvu člana Udruženja čiji je član obitelji ili zaposlenik.

1. srpnja 2020.

Radionice medijske kulture u Novom Vinodolskom

Centar za kulturu Grada Novog Vinodolskog poziva sve zainteresirane učenike viših razreda osnovne škole da se pridruže na radionice medijske kulture koje će […]
Centar za kulturu Grada Novog Vinodolskog poziva sve zainteresirane učenike viših razreda osnovne škole da se pridruže na radionice medijske kulture koje će se ovoga ljeta održavati u Novom Vinodolskom.
Jednom tjedno, od 11. srpnja do 28. kolovoza, djeca će imati priliku uči u svijet medija te naučiti promatrati, razumijevati ali i stvarati različite medijske formate. Pohađanje je besplatno.
Prijaviti se možete na adresi: [email protected]
30. lipnja 2020.

Priopćenje o načinu ostvarenja biračkog prava birača kojima je izrečena mjera samoizolacije

Priopćenje o načinu ostvarenja biračkog prava birača kojima je izrečena mjera samoizolacije

Priopćenje o načinu ostvarenja biračkog prava birača kojima je izrečena mjera samoizolacije

29. lipnja 2020.

Obavijest o provođenju adulticidne dezinsekcije

Obavještavaju se građani da će se u noći  1.7.2020/ 2.7.2020  na području Grada Novog Vinodolskog  provoditi  mjere  ADULTICIDNE DEZINSEKCIJE (suzbijanje letećih insekata ), […]

Obavještavaju se građani da će se u noći  1.7.2020/ 2.7.2020  na području Grada Novog Vinodolskog  provoditi  mjere  ADULTICIDNE DEZINSEKCIJE (suzbijanje letećih insekata ), a preparat koji će se koristit je Cymina Ultra.

Mjere adulticidne dezinsekcije će se provesti prizemnom  ULV metodom hladnog zamagljivanja  sa vozila koje se sporo kreće i ima rotacijsko svjetlo.

Kako bi se zadane mjere provele uspješno  potrebna  je suradnja građana Grada Novog Vinodolskog uz pridržavanje sljedećih uputa:

  • odstraniti svu stajaću vodu iz dvorišta
  • u terminu adulticidne dezinsekcije savjetuje se pojačan oprez u prometu
  • za vrijeme zamagljivanja vrata i prozore bi trebalo držati zatvorenima (posebno osobe sa tegobama dišnih organa)
29. lipnja 2020.

Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području Grada Novog Vinodolskog

U VII. izbornoj jedinici na području Grada Novog Vinodolskog određeno je 11 biračkih mjesta. Detaljnije informacije pročitajte na sljedećoj poveznici.   

U VII. izbornoj jedinici na području Grada Novog Vinodolskog određeno je 11 biračkih mjesta.

Detaljnije informacije pročitajte na sljedećoj poveznici. 

 

26. lipnja 2020.

Obavijest o promjeni biračkog mjesta 2- Povile

 Obavještavaju se birači sa području naselja Povile s ulicama: 19. dalmatinske divizije, Dragana Butkovića-Cole, Dugno, Franje Butkovića, Marijana Butkovića, Milana Butkovića, Nikole Butkovića, […]

 Obavještavaju se birači sa području naselja Povile s ulicama: 19. dalmatinske divizije, Dragana Butkovića-Cole, Dugno, Franje Butkovića, Marijana Butkovića, Milana Butkovića, Nikole Butkovića, Vodovodna, Ulica Gaj, da se biračko mjesto broj 2 – Povile, koje je do sada bilo određeeno u prostorijama Obiteljskog doma za starije i nemoćne osobe Novi Vinodolski, Marijana Butkovića 6, Povile, za izbore zastupnika u Hrvatski sabor, koji će se održati dana 05. srpnja 2020. godine određuje na slijedećoj adresi:

 

Prostor recepcije u bivšem Turističkom naselju Povile, M. Butkovića bb, Povile

Do promjene biračkog mjesta broj 2 – Povile, došlo je zbog uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Državnog izbornog povjerenstva da se za predstojeće izbore, ne određuju redovna biračka mjesta u domovima za starije i nemoćne osobe, a zbog situacije uzrokovane epidemijom COVID-19 virusa.

                  

 

GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO

26. lipnja 2020.

Objavljen Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

Jučer je, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća. Cilj programa je potaknuti primjenu […]

Jučer je, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća.

Cilj programa je potaknuti primjenu mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. Na taj će se način smanjiti količina potrebne energije za zagrijavanje i hlađenje prostora odnosno osigurati energetske i financijske uštede te povećati kvaliteta boravka u prostoru. Građanima se tako, neovisno o lokaciji, s do 60% sredstava sufinancira povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova, stropa, poda, krova, zamjena stolarije energetski učinkovitijom te ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, uključujući i fotonaponske sustave za proizvodnju električne energije.

Maksimalni iznosi sufinanciranja određeni su za svaku pojedinačnu mjeru, a kombinacijom različitih mjera kućanstvo može dobiti i do 204 tisuće kuna bespovratnih sredstava.

Na javni poziv Fonda mogu se prijaviti građani čije kuće imaju više od 50% površine namijenjene stanovanju, do 3 stambene jedinice ili kvadraturu do 600m2. Prijavitelji u toj kući moraju imati prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je kuća u potpunosti legalna. Mogućnost prijave ovisi i o energetskom razredu pa se tako mogu prijaviti građani kontinentalne Hrvatske za obnovu kuća energetskog razreda D ili niže, odnosno građani primorske Hrvatske čije kuće imaju energetski razred C ili niže.

Novost od ove godine je i način prijave te će se za sredstva biti moguće prijaviti isključivo putem sustava za e-Prijave na javne pozive Fonda.

Upravo je zato Fond osigurao energetske certifikatore koji će građanima pomoći u ispunjavanju obrasca i prikupljanju dokumentacije potrebne za prijavu. Za tu uslugu će korisnicima biti odobren trošak i do 500 kn, uz napomenu da će trošak biti prihvatljiv samo za korisnike kojima sufinanciranje bude odobreno i koji provedu obnovu.

Za prijavu je potrebno pripremiti elektronske verzije (scanove) dokaza o prebivalištu, vlasništvu i zakonitosti građevine, ponudu izvođača, kao i ostalu dokumentaciju koja se navodi u tekstu Javnog poziva.

Listu ovlaštenih energetskih certifikatora za Primorsko – goransku županiju možete pogledati na sljedećoj poveznici.

Za prijavu na Javni poziv potrebno je izraditi izvješće o energetskom pregledu obiteljske kuće i energetski certifikat prije obnove.

Za obiteljske kuće koje već imaju važeći energetski certifikat ne stariji od 13. studenog 2012. godine nije potrebna izrada novoga ukoliko na obiteljskoj kući nisu primjenjivanje energetske mjere u razdoblju nakon izdavanja certifikata.

Troškove provedbe energetskih pregleda, izrade izvješća i energetskih certifikata prije i poslije obnove obiteljske kuće snosi prijavitelj.

Učitavanje prijava (učitavanje obvezne dokumentacije u sustav) započelo je objavom Javnog poziva, a prijava na Poziv može se podnijeti od 1. rujna 2020. godine u 9 sati.

Sve dodatne obavijesti možete dobiti na info broj telefona 01/6448-443 te slanjem upita na e – adresu: [email protected] a tekst Javnog poziva dostupan je na sljedećoj poveznici: http://www.fzoeu.hr/hr/nacionalni_javni_pozivi_i_natjecaji/.

Uz ovaj, Fond je danas objavio i Javni poziv za financiranje energetske obnove kuća socijalno ugroženih građana, vrijedan 32 milijuna kuna.

 

25. lipnja 2020.

Odgođena 8. Ljetna smotra klapa u Novom Vinodolskom

Unatoč velikom trudu, dobroj volji i želji organizatora, 8. Ljetna smotra klapa u Novom Vinodolskom „KLAPE VA SRIĆINOJ KUĆI“ predviđena za subotu, 27. […]

Unatoč velikom trudu, dobroj volji i želji organizatora, 8. Ljetna smotra klapa u Novom Vinodolskom „KLAPE VA SRIĆINOJ KUĆI“ predviđena za subotu, 27. lipnja 2020. godine, odgađa se zbog novih okolnosti vezanih uz COVID-19.

Organizator, ženska klapa Puntape  na vrijeme će obavijestiti javnost o održavanju smotre u nekom drugom terminu.