Pametna oprema / WIFI

Pametna oprema

Korištenje obnovljivih izvora energije prepoznao je i Grad Novi Vinodolski koji se priključio brojnim gradovima i naseljima koji su postavili pametne klupe na javnim površinama. Kroz projekt uređenja plaže na Bribirskoj obali postavljene su tri pametne klupe na Obali Petra Krešimira IV.

Steora pametne klupe najnaprednije su pametne klupe na tržištu, energetski potpuno neovisne, a napajaju se putem solarnih ploča. Mobiteli se na njima mogu puniti žično i bežično, a Grad Novi Vinodolski korisnicima je omogućio i besplatno spajanje na Internet.

Osim Grada Novog Vinodolskog ulaganje u inovacije te korištenje energije iz obnovljivih izvora energije prepoznala je i Mitan Marina koja je postavila jednu pametnu klupu.

WIFI

Sustav besplatnog bežičnog pristupa Internetu za korisnike prijenosnih računala, tableta i Smartphone-a na području grada Novog Vinodolskog izradio je Grad Novi Vinodolski u suradnji s tvrtkom Krk sistemi d.o.o.

Signalom besplatnog bežičnog pristupa Internetu pokriveno je gradsko središte, luka Novi Vinodolski i Glavna gradska plaža.

U okviru inicijative WiFi4EU područje pokrivenosti signalom besplatnog bežičnog pristupa Internetu prošireno je na: Trg Vinodolskog zakona (kod fontane), Narodnu čitaonicu i knjižnicu Novi Vinodolski, Dom kulture (Mala sala, Velika sala i predvorje), Frankopanski trg, Streetworkout park na Obali Petra Krešimira IV., Igralište malih sportova, Lokvica, plažu Prva Dražica, šetalište dr. Franje Tuđmana, plažu Rivica, a sve je financirano vaučerom Europske komisije.

Skip to content