Plaže

Rivijeru Novi Vinodolski karakterizira razvedena obala s prekrasnim plažama i kristalno čistim morem. Na ukupnoj dužini od 25 km obale grada, nalaze se brojne plaže i kupališta – od Novog Vinodolskog do Sibinja.

Glavna gradska plaža

Ispod hotelskog kompleksa “Lišanj” smještena je glavna gradska plaža Lišanj, u samom centru Novog Vinodolskog. Prepuna sportskih sadržaja na vodi i pijesku, podjednako je atraktivna djeci i odraslima. Plaža Lišanj je dijelom betonska, dijelom šljunčana i pješčana i nositelj je Plave zastave. Prilagođena je djeci a tijekom večeri pogodna za zabavu. U blizini se nalazi parking pod naplatom (Lukavice i Glavica).

Tip plaže: uređena betonska plaža (manjim dijelom pješčana i šljunčana)

Sadržaj: mogućnost najma ležaljki i suncobrana; ugostiteljska ponuda; tenis tereni; sportski sadržaj na vodi i pijesku; dječje igralište; ronilački centar

Lokacija: 45°07’25.7″N / 14°47’40.2″E

Plaža na Bribirskoj obali

Dužinom 1300 metara Obale Petra Krešimira IV. proteže se urbana promenadna plaža kombiniranog tipa – šljunčana, prirodna plaža (stijene) i betonska. Plaža je dijelom romantična te prikladna za parove, dijelom za obitelji s djecom, zatim za osobe s invaliditetom, te rekreativce. Bogata je ugostiteljskom ponudom, a ima i osiguran pristup automobilom (u ljetnim mjesecima parking je pod naplatom). Opremljena je urbanom ali i modernom opremom, a osobito je privlačna za rekreativce.

Osiguran je pristup automobilima. 

Tip plaže: kombinirana – uređena betonska plaža, šljunčana, stjenovita

Sadržaj: mogućnost najma ležaljki i suncobrana; ugostiteljska ponuda; rampa i lift za osobe s invaliditetom, streetworkout park, pametne klupe, wi-fi, sanitarni čvorovi, tuševi; dječje igralište

Lokacija: 45°07’47.7″N / 14°46’21.0″E

Plaža za pse

U uvali Mala Draga koja je od Povila, u pravcu Klenovice, udaljena oko 1 km, smještena je plaža za pse. Prilazna bijela cesta nalazi se ispod magistrale i vodi do plaže. Ugostiteljska ponuda i sanitarni čvor pružaju uvjete za cjelodnevni boravak na plaži s Vašim ljubimcem.

Tip plaže: prirodna šljunčana plaža

Lokacija: 45°06’59.4″N / 14°50’03.4″E

Plaža Prva Dražica

U neposrednoj blizini centra Novog Vinodolskog i Marine Novi nalazi se plaža pogodna za obitelji s djecom i osobe starije životne dobi. U blizini se nalaze parking pod naplatom (Obala kneza Branimira) i ugostiteljski sadržaj, a osiguran je i besplatan WIFI.

Tip plaže: kombinirana – uređena betonska, stjenovita i šljunčana plaža

Lokacija: 45°07’28.8″N / 14°47’17.3″E

Plaža Pod Spomenik

Stjenovita plaža, kojoj je teže pristupiti, idealna je za avanturiste koji se žele opustiti i uživati na plaži na kojoj ljeti ne vlada prevelika gužva.

Tip plaže: prirodna plaža

Lokacija: 45°07’23.5″N / 14°47’28.4″E

Plaža uz šetalište Dr. Franje Tuđmana (Rivica i Pod Lopar)

Jedna od dviju plaža najbližih središtu Novog Vinodolskog, u neposrednoj blizini Glavne gradske plaže kod hotela Lišanj, udaljena niti 50 metara od parkirališta pod naplatom Lukavice. Plaža se nalazi uz samu šetnicu, te se proteže cijelom njenom dužinom. Ulazi u more su šljunčani, no dijelom i stjenoviti. S plaže se pruža jedan od najljepših pogleda – pogled na otočić San Marino, simbol Novog Vinodolskog. Na otočiču se nalazi gotička crkvica Sv. Marina, a do nje se možete uputiti pedalinom, barkom ili SUP-om.

Tip plaže: kombinirana – šljunčana plaža, stjenovita betonska

Sadržaj: mogućnost najma ležaljki i suncobrana; WIFI; ugostiteljska ponuda; tenis tereni

Lokacija: 45°07’24.2″N / 14°47’49.9″E 45°07’17.2″N / 14°48’07.2″E

Plaža Grabrova

U skrivenoj uvali u malom naselju Grabrova smjestila se šljunčana uvala. Prilaz plaži moguć je sa šetnice dr. Josipa Sokolića ili Jadranske magistrale.

Tip plaže: šljunčana plaža

Sadržaj: mogućnost najma ležaljki i suncobrana; ugostiteljska ponuda

Lokacija: 45°07’06.8″N / 14°48’42.9″E

Plaža Povile

Nedaleko od Novog Vinodolskog, samo 2 kilometra južno, u naselju Povile protežu se plaže – stjenovite, šljunčane i betonske. Zbog prisutnih izvora kupanje na ovoj plaži pružit će vam ugodno osvježenje za vrijeme vrućih ljetnih mjeseci, a savršeno je mjesto i za sve one koji žele izbjeći velike gužve. U Povilama možete uživati u ribljim specijalitetima u čak nekoliko restorana smještenih uz magistralu ili na samoj obali.

Tip plaže: kombinirana – uređena betonska, stjenovita i šljunčana plaža

Sadržaj: ugostiteljska ponuda

Lokacija: 45°06’58.5″N / 14°49’11.6″E

Plaža Klenovica

Klenovica je mjesto gdje možete uživati u čistom moru, ugodnoj klimi i blagom morskom povjetarcu, te koje pruža idealne uvjete za odmor i relaksaciju. Mjesto, gdje more život znači, pružit će vam i gastro užitke u poznatim ribljim restoranima.

Tip plaže: kombinirana – uređena betonska, stjenovita i šljunčana plaža

Sadržaj: mogućnost najma ležaljki i suncobrana; ugostiteljska ponuda; dječje igralište

Lokacija: 45°06’11.5″N / 14°50’36.7″E

Plaža Smokvica

Glavna cesta u naselju Smokvica dovest će vas tik do plaže. Šljunčani ulaz u more i dječje igralište u neposrednoj blizini čine ovu plažu idealnom za obitelji s djecom. No, ukoliko ste željni odmora na plaži uz knjigu, svoje mjesto možete potražiti na stijenama. More je ovdje kristalno čisto, a kontrast prisutnih boja zeleno-plavo zaista pruža odmor za dušu.

Tip plaže: kombinirana – uređena betonska, stjenovita i šljunčana plaža

Sadržaj: ugostiteljska ponuda; dječje igralište

Lokacija: 45°05’10.4″N / 14°51’01.0″E

Plaža Kamp Sibinj

Kamp Sibinj nalazi se 20-ak kilometara jugoistočno od Novog Vinodolskog. Maleni je to kamp s 80 parcela i osnovnim sadržajem za ugodan boravak na moru za kampiranje. Najveće je bogatstvo ovog kampa prekrasna pješčano-šljunčana plaža na kojoj gosti najčešće provode vrijeme.

Tip plaže: kombinirana – šljunčana i stjenovita plaža

Sadržaj: ugostiteljska ponuda

Lokacija: 45°02’44.0″N / 14°52’36.4″E

Plaža Kamp Kozica

Ukoliko ste u bijegu od gužve, uputite se jugoistočno od Novog Vinodolskog i svoj mir potražite u zeleno-plavoj oazi kampa Kozica.

Tip plaže: kombinirana – šljunčana i stjenovita plaža

Sadržaj: ugostiteljska ponuda

Lokacija: 45°03’22.3″N / 14°52’10.5″E

Plaža Novi SPA Hotel & Resort

Duž 1000 m obale nalaze se šljunčana plaža te Spa plaža s kombinacijom platoa i šljunčanih dijelova kao i niz malih skrivenih uvala. Na plažama su gostima NOVI SPA HOTELS & RESORT-a, od sredine lipnja-sredine rujna, ovisno o vremenskim prilikama, na raspolaganju suncobrani i ležaljke u ograničenom broju.

Tip plaže: kombinirana – uređena betonska, stjenovita i šljunčana plaža

Sadržaj: ugostiteljska ponuda

Lokacija: 45°07’51.2″N / 14°45’59.2″E

Skip to content