Organizirani programi i natjecanja

FIT4NOVI

FIT4NOVI je manifestacija koju je Grad Novi Vinodolski 2015. godine pokrenuo s ciljem promocije sporta, rekreacije i zdrave prehrane. U kreiranje programa i organizaciju svake se godine uključuju brojne sportske i rekreacijske udruge koje djeluju na području Grada Novog Vinodolskog.

FIT4NOVI mnogima je bio motivacija za početak bavljenja sportom ili rekreacijom… te početak stjecanja zdravih navika. FIT4NOVI održava se svake godine krajem svibnja.

Kroz tri dana programa Grad Novi Vinodolski okupi oko 1000 sudionika. Na različitim lokacijama na području Grada Novog Vinodolskog održavaju se prezentacije plivanja, borilačkih vještina, jazz dance-a, zumba fitnessa, jedrenja, pilatesflow E motion-a, jahanja (koje je osobito zanimljivo za djecu s poteškoćama u razvoju budući da se rehabilitacijsko jahanje primjenjuje u terapeutske svrhe), ronjenja; zatim turniri u rukometu, nogometu, basketu, šahu; te regata krstaša, mala škola biciklizma i biciklijada kroz zaobalje Novog Vinodolskog.

Osim sportsko rekreacijskim sadržajem FIT4NOVI obogaćen je i dvodnevnim sajmom zdrave hrane, koji se svake godine održava na Trgu Ivana Mažuranića. Projekt promocije zdravog načina života podržavaju i novljanski ugostitelji koji za vrijeme održavanja manifestacije u ponudi imaju kreativne zdrave menije i napitke.

KONTAKT: [email protected] / +385 51 55 4350

Jedra Vinodola

Grad Novi Vinodolski i Jedriličarski klub YC Burin su 2015. godine pokrenuli jednodnevni program za turiste osmišljen s ciljem promocije destinacije kao sportsko-rekreacijske, te stvaranja dodatnih aktivnih sadržaja za turiste. Sudionici kroz ovaj program imaju priliku otisnuti se na more i osjetiti čari jedrenja, te uživati u pogledu na Novi Vinodolski s morske strane.

Program se održava svake godine, u kolovozu, u luci Novi Vinodolski, a sve informacije dostupne su putem e-mail adrese: [email protected].

Škola nogometa

Nogometni klub Vinodol kroz svojih šest uzrasnih kategorija okuplja preko 100 aktivnih igrača koji se natječu u regionalnim nogometnim ligama, što ga čini najmnogoljudnijom sportskom udrugom na području našega grada.

Seniori nogometnog kluba 2018. godine su se plasirali u 3. hrvatsku nogometnu ligu-skupina zapad, što predstavlja jedan od najvećih uspjeh u povijesti kluba koji datira još iz daleke 1923. godine.

U Nogometnom klubu Vinodol djeluje i škola nogometa koja okuplja veliki broj djece sa područja šire okolice našega grada, a sve uzrasne kategorije vode i treniraju licencirani treneri. Nogometni klub Vinodol osim u redovitom natjecanju sa svim svojim ekipama redovito posjećuje i nogometne turnire na području cijele države.

U zadnjih nekoliko godina klub je suorganizator međunarodnog omladinskog turnira Kvarnerska rivijera koji se u organizaciji HNK Rijeke dijelom održava i u Novom Vinodolskom. Tom prilikom klub je gost omladinskim ekipama velikih europskih klubova i reprezentacija, a kao što su Udinese Calcio, FC Sheriff Tiraspol, FC Aarau, reprezentacija Albanije, HNK Hajduk, GNK Dinamo i mnogi drugi.

KONTAKT: [email protected] / +385 91 245 7005

Škola rukometa

Ženski rukometni klub “Vinodol” osnovan je 17.07.2007. godine, a okuplja djevojčice predškolske i prvenstveno osnovnoškolske dobi. Danas ŽRK „Vinodol“ broji 30ak djevojčica koje kroz rad u grupi i treninge korisno troše svoje energiju, uče se komunicirati, snalaziti u društvu, te odrastaju stječući zdrave navike.

SPORTSKA ŠKOLA

Sportsku školu (višestrani razvoj) pohađaju djevojčice dobi od 6/7 do 10/11 godina (mlađe školsko doba), gdje razvijaju temeljne vještine kao što su trčanje, skakanje, bacanje, hvatanje, padanje, prevrtanje i ravnotežu. Ovaj program sportske škole provodi se 3 puta tjedno po 60 minuta, tijekom cijele školske godine (od rujna do lipnja). Motorički sadržaji izabrani su u skladu s mogućnostima te dobi. Višestrani program treninga koji se usmjerava na sveukupni sportski razvoj, zajedno sa stjecanjem specifičnih vještina i strategija pojedinog sport vodit će uspješnijoj izvedbi.

RUKOMETNA ŠKOLA

Rukomet treniraju djevojčice dobi od 7/8 do 12/13 godina. Treninzi obuhvaćaju kondicijske pripreme djevojčica, usvajanje elemenata i tehnike rukometa, korektivnu gimnastiku, savjetovanje u prehrani, te povremeni rad sa vanjskim stručnim suradnicima poput fizioterapeuta ili iskusnih sportaša, golmana i drugih. Treninzi se održavaju 3 puta tjedno po 90 minuta, tijekom cijele školske godine (od rujna do lipnja), a po potrebi i ovisno o mogućnostima i subotom u trajanju od 120 minuta.

KONTAKT: [email protected] / +385 99 213 1834

Škola ronjenja – Ronilački klub Dive side

Ronilački centar DIVE SIDE smjestio se uz samu obalu na prekrasnoj plaži u stoljetnom gradu Novi Vinodolski. S vlastitim ulazom u more, terasom, tuševima, odvojenim svlačionicama i spremištem opreme svojim korisnicima nude kompletan komfor. Ronilačka ponuda po vrhunskim SSI standardima obuhvaća sve kategorije tečajeva za djecu i odrasle. Organizacija ronilačkih izleta na prekrasnim lokacijama Kvarnerskog podmorja, provest će vas kroz podvodne grebene, zidove i spilje, te nezaboravne olupine. Prepustite se čarima mističnog podmorja i doživite nove pustolovine u društvu DIVE SIDE-a.

KONTAKT: [email protected] / +385 99 388 7589

ADRESA: Šetalište dr. Franje Tuđmana bb, 51250 Novi Vinodolski

Skip to content