Koronavirus


6. siječnja 2022.

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog od 6.1.2022.

S obzirom na povećani broj zaraženih osoba od bolesti COVID-19 u zadnjih nekoliko dana apelira se na sve građane da se pridržavaju svih […]

S obzirom na povećani broj zaraženih osoba od bolesti COVID-19 u zadnjih nekoliko dana apelira se na sve građane da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera. Sve odluke i preporuke koje reguliraju način zaštite, odnosno sprječavanja daljnjeg širenja bolesti COVID-19 mogu se pronaći na mrežnim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite Hrvatske – https://civilna-zastita.gov.hr/, te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – https://www.hzjz.hr/.

Prema podacima Epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u posljednjih 14 dana na području grada Novog Vinodolskog zabilježeno je ukupno 147 osoba oboljelih od COVID-19 bolesti.

22. prosinca 2020.

Izdavanje e-Propusnica za osobe koje imaju prebivalište ili boravište na području Primorsko – goranske županije

Od 23. prosinca 2020. godine do 8. siječnja 2021.godine na snazi je Odluka o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u […]

Od 23. prosinca 2020. godine do 8. siječnja 2021.godine na snazi je Odluka o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj. 

Stožer civilne zaštite Primorsko – goranske županije temeljem Upute za primjenu Odluke o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u RH ima ovlaštenje za izdavanje e-Propusnica za osobe koje imaju prebivalište ili boravište na području Primorsko – goranske županije i napuštaju područje županije u slijedećim slučajevima:

1. Pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb
2. Putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće

Detaljne upute potražite na Internet stranici Primorsko-goranske županije: https://www.pgz.hr/objave/propusnice/.

Za ostale neophodne slučajeve napuštanja područja Primorsko – goranske županije (Odlasci na sportska natjecanja i treninge koji nisu obustavljeni, odlazak u hotele ili druge smještajne objekte za koje su izvršene uplate najkasnije do dana stupanja na snagu Odluke (23.12.2020. godine), omogućavanje izvršenja sudskih odluka koje se odnose na pravo roditelja na provođenje vikenda ili praznika sa svojom djecom, odlazak na sahranu člana uže obitelji, povratak ili neodgodivi put u inozemstvo i dr.) e-Propusnice će izdavati Ravnateljstvo civilne zaštite Republike Hrvatske (Kontakt e-mail; [email protected]).

12. prosinca 2020.

Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog – 12.12.2020.

Na temelju podataka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije – Epidemiološke službe, Stožer civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog obavještava građane Grada Novog […]

Na temelju podataka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije – Epidemiološke službe, Stožer civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog obavještava građane Grada Novog Vinodolskog da je u prethodnih 14 dana, a zaključno sa danom 11. prosinca 2020. godine, na području Grada Novog Vinodolskog evidentirano ukupno 100 slučajeva zaraze od bolesti COVID-19.

S današnjim danom na snagu stupa Odluka o uvođenju posebne organizacije rada za djelatnost trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrima.  

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije, uz suglasnost Osnovne škole Ivana Mažuranića (zajedno s osnivačem – PGŽ) te gradskog stožera, donio je Zaključak kojim se od sljedećeg ponedjeljka, 14. prosinca uvodi nastava na daljinu za učenike od 5. do 8. razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića.

Od ponedjeljka 14. prosinca uvodi se drive-in testiranje za virus COVID-19 u Crikvenici koji će se obavljati na parkiralištu ispred Doma zdravlja u Crikvenici a sve s ciljem zaštite zdravlja građana koji čekaju na testiranje. Testiranje se vrši svakim radnim danom od 8:00-9:00 sati. Prostor koji se do sada koristio za testiranje bit će prenamijenjen u prostor za trijažu pacijenata sa simptomima bolesti od strane liječnika obiteljske medicine.

Stožer civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog upućuje apel svim građanima Grada Novog Vinodolskog za odgovornim ponašanjem i pridržavanjem svih epidemioloških mjera, sve s ciljem poboljšanja epidemiološke situacije na području našeg grada.

Za sva pitanja i pomoć glede COVID-19 bolesti građani se mogu obratiti Stožeru civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog putem e-maila: [email protected].

8. prosinca 2020.

Mjere pomoći obrtnicima  i poduzetnicima s područja Grada Novi Vinodolski

Obavještavaju se obrtnici i poduzetnici sa područja Grada Novi Vinodolski o mjerama pomoći radi ublažavanja štetnih posljedica uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19: Obveze plaćanja […]

Obavještavaju se obrtnici i poduzetnici sa područja Grada Novi Vinodolski o mjerama pomoći radi ublažavanja štetnih posljedica uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19:

  1. Obveze plaćanja komunalne naknade potpuno će se osloboditi vlasnik ili korisnik poslovnog prostora ili građevinskog zemljišta koje služi obavljanju poslovne djelatnosti, koji je sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske obuhvaćen mjerom obustave rada – po službenoj dužnosti.
  2. Obveze plaćanja komunalne naknade djelomično će se osloboditi vlasnik ili korisnik poslovnog prostora ili građevinskog zemljišta koje služi obavljanju poslovne djelatnosti, a čiji rad je znatno otežan uslijed nastupanja posebnih okolnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 – potrebno je dostaviti zahtjev osobno ili poštom na adresu: Grad Novi Vinodolski, Upravni odjel za komunalni sustav i prostorno planiranje, Trg Vinodolskog zakona 1, 51250 Novi Vinodolski. Za dodatne upute dostupan je kontakt telefon +385 51 554 365.
  3. Obveze plaćanja zakupa poslovnog prostora ili zakupa javne površine za postavljanje ugostiteljskih terasa u potpunosti se oslobađaju zakupnici koji su obuhvaćeni mjerama Stožera civilne zaštite o obustavi rada – po službenoj dužnosti.
4. prosinca 2020.

Epidemiološka situacija na području Grada Novog Vinodolskog – 3.12.2020.  

Na temelju podataka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije – Epidemiološke službe obavještavaju se građani Grada Novog Vinodolskog da je u prethodnih […]

Na temelju podataka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije – Epidemiološke službe obavještavaju se građani Grada Novog Vinodolskog da je u prethodnih 14 dana, a zaključno s danom 3. prosinca 2020. godine, na području Grada Novog Vinodolskog evidentirano ukupno 92 slučaja zaraze od bolesti COVID-19.

Za sva pitanja i pomoć glede COVID-19 bolesti građani se mogu obratiti Stožeru civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog putem e-maila: [email protected].

25. studenoga 2020.

Epidemiološka situacija na području Grada Novog Vinodolskog – 24.11.2020.

Na temelju podataka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije – Epidemiološke službe obavještavaju se građani Grada Novog Vinodolskog da je u prethodnih […]

Na temelju podataka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije – Epidemiološke službe obavještavaju se građani Grada Novog Vinodolskog da je u prethodnih 14 dana, a zaključno s danom 24. studenog 2020. godine, na području Grada Novog Vinodolskog evidentirano ukupno 67 slučajeva zaraze od bolesti COVID-19.

Stožer apelira na poštivanje svih propisanih mjera, posebno na obvezu nošenja maske za lice u svim zatvorenim prostorima, te na otvorenom gdje se ne može održavati propisana socijalna distanca.

Za sva pitanja i pomoć glede COVID-19 bolesti građani se mogu obratiti Stožeru civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog putem e-maila: [email protected].

21. studenoga 2020.

Epidemiološka situacija na području Grada Novog Vinodolskog – 20.11.2020.

Na temelju podataka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije – Epidemiološke službe obavještavaju se građani Grada Novog Vinodolskog da je u prethodnih […]

Na temelju podataka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije – Epidemiološke službe obavještavaju se građani Grada Novog Vinodolskog da je u prethodnih 14 dana, a zaključno s danom 20. studenog 2020. godine, na području Grada Novog Vinodolskog evidentirano ukupno 51 slučajeva zaraze od bolesti COVID-19.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je dvije nove Odluke koje stupaju na snagu 22. studenog 2020. godine, te se mogu pregledati u nastavku:

Odluka o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja

Odluka o izmjenama i dopuni Odluke o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga

Stožer apelira na poštivanje svih propisanih mjera, posebno na obvezu nošenja maske za lice u svim zatvorenim prostorima, te na otvorenom gdje se ne može održavati propisana socijalna distanca.

Za sva pitanja i pomoć glede COVID-19 bolesti građani se mogu obratiti Stožeru civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog putem e-maila: [email protected].

 

 

19. studenoga 2020.

Epidemiološka situacija na području Grada Novog Vinodolskog – 18.11.2020.

Na temelju podataka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije – Epidemiološke službe, obavještavaju se građani Grada Novog Vinodolskog da je u prethodnih […]

Na temelju podataka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije – Epidemiološke službe, obavještavaju se građani Grada Novog Vinodolskog da je u prethodnih 14 dana, a zaključno s danom 18.studenog 2020. godine, na području Grada Novog Vinodolskog evidentirano ukupno 45 slučajeva zaraze od bolesti COVID-19.

Stožer civilne zaštite apelira na obvezu nošenja maske za lice u svim zatvorenim prostorima, te na otvorenom gdje se ne može održavati propisana socijalna distanca. Također, mole se građani da se u slučaju kontakta sa zaraženim osobama ponašaju odgovorno i da se pravovremeno jave nadležnim službama, te da se pridržavaju propisanih mjera samoizolacije, što je ključno u prevenciji od širenja zaraze.

Za sva pitanja i pomoć glede COVID-19 bolesti građani se mogu obratiti Stožeru civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog putem e-maila: [email protected].

16. studenoga 2020.

Epidemiološka situacija na području Grada Novog Vinodolskog – 15.11.2020.

Na temelju podataka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije – Epidemiološke službe, obavještavaju se građani Grada Novog Vinodolskog da su u prethodnih […]

Na temelju podataka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije – Epidemiološke službe, obavještavaju se građani Grada Novog Vinodolskog da su u prethodnih 14 dana, a zaključno s danom 15. studenim 2020. godine, na području Grada Novog Vinodolskog evidentirana ukupno 33 slučaja zaraze od bolesti COVID-19.

Stožer civilne zaštite u suradnji s nadležnom epidemiološkom službom poduzeo je sve potrebne radnje kako bi se spriječilo daljnje širenje bolesti (utvrđivanje mjesta zaraze oboljelih, identificiranje kontakata, propisivanje samoizolacije, podrška u nabavci namirnica i osnovnih potrepština).

Stožer apelira na obvezu nošenja maske za lice u svim zatvorenim prostorima, te na otvorenom gdje se ne može održavati propisana socijalna distanca. Također, mole se građani da se u slučaju kontakta sa zaraženim osobama ponašaju odgovorno i da se pravovremeno jave nadležnim službama.

Za sva pitanja i pomoć glede COVID-19 bolesti građani se mogu obratiti Stožeru civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog putem e-maila: [email protected].

13. studenoga 2020.

Epidemiološka situacija na području Grada Novog Vinodolskog – 11.11.2020.

Na temelju evidencije nadležne epidemiološke službe i Stožera civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog obavještavaju se građani Grada Novog Vinodolskog da je u prethodnih […]

Na temelju evidencije nadležne epidemiološke službe i Stožera civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog obavještavaju se građani Grada Novog Vinodolskog da je u prethodnih 14 dana, a zaključno sa zaprimljenom evidencijom od dana 11. studenog 2020. godine, na području Grada Novog Vinodolskog evidentirano ukupno 18 slučajeva zaraze od bolesti COVID-19.

Podatke o novooboljelima za razdoblje od 12.11.2020. nadalje Stožer će objaviti po dostavljenim podacima u ponedjeljak 16.11.2020.

Stožer civilne zaštite u suradnji s nadležnom epidemiološkom službom poduzeo je sve potrebne radnje kako bi se spriječilo daljnje širenje bolesti (utvrđivanje mjesta zaraze oboljelih, identificiranje kontakata, propisivanje samoizolacije, podrška u nabavci namirnica i osnovnih potrepština).

Stožer apelira na obvezu nošenja maske za lice u svim zatvorenim prostorima, te na otvorenom gdje se ne može održavati propisana socijalna distanca.

Za sva pitanja i pomoć glede COVID-19 bolesti građani se mogu obratiti Stožeru civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog putem e-maila: [email protected].

Skip to content