Koronavirus


15. svibnja 2020.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE: Preporuka za nošenje zaštitnih maski

Stožer civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog donio je danas Zaključak kojim se, u cilju prevencije od širenja bolesti COVID-19 te zaštite radnika u […]

Stožer civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog donio je danas Zaključak kojim se, u cilju prevencije od širenja bolesti COVID-19 te zaštite radnika u trgovinama i ostalim uslužnim objektima te drugim djelatnostima gdje se ne može održavati sigurnosna udaljenost, preporučuje nošenje zaštitnih maski za lice prilikom ulaska u objekt. Zaključak Stožera CZ Grada Novog Vinodolskog možete pregledati na sljedećoj poveznici:

Stupanjem na snagu ovog Zaključka stavlja se van snage Zaključak kojim je bila propisana zabrana ulaska u objekte trgovina i ostalih djelatnosti osobama bez zaštitne maske na licu.

Stožer civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog zahvaljuje svojim građanima na iznimnoj savjesnosti u pridržavanju propisanih mjera, uz apel za daljnjim pridržavanjem svih općih protuepidemijskih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Preporuke HZJZ-a o korištenju maski za lice možete pregledati na sljedećoj poveznici:

11. svibnja 2020.

UKINUTA OBVEZA IZDAVANJA PROPUSNICA

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je dana 10. svibnja 2020. Odluku o stavljanju izvan snage Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i […]

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je dana 10. svibnja 2020. Odluku o stavljanju izvan snage Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, koja stupa na snagu, danas, 11. svibnja 2020. godine.

Odluku možete pregledati na sljedećoj poveznici poveznici: Odluka o stavljanju izvan snage Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske donesene dana 10. svibnja 2020. godine:

Sve donesene Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo možete pregledati na sljedećim poveznicama:

11. svibnja 2020.

OBJAVLJEN JAVNI POZIV PODUZETNICIMA ZA DODJELU POTPORA ZA PROVEDBU MJERA RADI UBLAŽAVANJA POSLJEDICA EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 U SEKTORU MALOG GOSPODARSTVA  NA PODRUČJU PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE U 2020.

Danas, 11. svibnja 2020. godine Primorsko – goranska županija objavila je Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora za provedbu mjera radi ublažavanja posljedica […]

Danas, 11. svibnja 2020. godine Primorsko – goranska županija objavila je Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora za provedbu mjera radi ublažavanja posljedica epidemije bolesti COVID-19 u sektoru malog gospodarstva na području Primorsko-goranske županije u 2020. godini.

Predmet Javnog poziva je nabava opreme i sufinanciranje troškova vezanih za prilagodbu poslovanja poduzetnika zbog epidemije bolesti COVID-19.

Korisnici mjere su poduzetnici registrirani u Republici Hrvatskoj odnosno mikro i mali subjekti malog gospodarstva sukladno važećem Zakonu o poticanju razvoja malog gospodarstva i, koji se ne bave poljoprivrednom djelatnosti (i to: d.o.o., j.d.o.o., obrti,  zadruge i ustanove) u 100% privatnom vlasništvu  koji imaju registrirano sjedište te se aktivnost opremanja provodi na ruralnom području Primorsko-goranske županije.

Korisnici moraju imati minimalno jednu zaposlenu osobu prilikom prijave na natječaj.

Nisu prihvatljivi prijavitelji koji se bave poljoprivrednom djelatnosti (osim šumarstva), djelatnosti kockanja i klađenja, financijskom djelatnosti, djelatnosti osiguranja.

Prihvatljive aktivnosti/troškovi su sufinanciranje nabave opreme kao ulaganja u dugotrajnu imovinu, repromaterijala te sufinanciranje ostalih troškova vezanih za ublažavanje posljedica epidemije bolesti COVID-19.

Korisnik može za prijavljene aktivnosti u okviru jedne prijave ostvariti:

 • 100% potpore, ali ne više od 30.000,00 kuna bez PDV-a po korisniku s najmanje jednim zaposlenim, odnosno 40.000,00 kuna s više od jednog zaposlenog
 • Min 40% tražene potpore mora biti oprema kao ulaganje u dugotrajnu imovinu
 • Najmanja cijena opreme za koji se traži potpora mora iznositi 4.000,00 kuna bez PDV
 • Najmanji iznos potpore je 10.000,00 kuna.

Prijave se zaprimaju kontinuirano do iskorištenja raspoloživih sredstava u proračunu Primorsko-goranske županije za ovu namjenu, a najkasnije do  15. studenog  2020. godine.

Detaljne upute za prijavitelje kao i način prijave možete pročitati na sljedećoj poveznici: https://www.pgz.hr/dokumenti/natjecaji.

25. travnja 2020.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVOG VINODOLSKOG: PRIOPĆENJE OD 25. TRAVNJA 2020.

Na području Grada Novog Vinodolskog i dalje smo bez zaraženih osoba od bolesti uzrokovane virusom COVID-19. Rezultat je to kontinuiranog rada Stožera civilne […]

Na području Grada Novog Vinodolskog i dalje smo bez zaraženih osoba od bolesti uzrokovane virusom COVID-19. Rezultat je to kontinuiranog rada Stožera civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog te ostalih pripadnika operativnih snaga sustava civilne zaštite koje djeluju na području Grada Novog Vinodolskog. Stožer podržava i pohvaljuje sve odluke i mjere donesene od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su osnova i temelj za dobre rezultate koje postižemo u borbi protiv virusa na području našeg Grada. Također, velika zahvala pripada svim građanima koji se od početka ove krizne situacije pridržavaju svih mjera samozaštite koje propisuju državni i gradski stožer.

MJERE ZA POKRETANJE GOSPODARSKI I DRUGIH DJELATNOSTI

Stožer civilne Republike Hrvatske donio je dana 24. travnja 2020. godine četiri Odluke radi izvršenja mjera koje su planirane za prvu fazu ponovnog pokretanja gospodarskih i drugih aktivnosti, a koje se primjenjuju od 27. travnja 2020. godine:

 1. Odluka o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19
 2. Odluka o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19
 3. Odluka o odvijanju i načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID – 19
 4. Odluka o dopunama Odluke o posebnom načinu rada tržnice za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Sve tri faze mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti koje je utvrdila Vlada Republike Hrvatske možete pregledati na sljedećem linku:

UPUTE I PREPORUKE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVOG VINODOLSKOG

 1. Stožer civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog apelira na sve građane da se s nastupom povoljnijih vremenskih uvjeta suzdržavaju zadržavanja na javnim prostorima (trgovi, šetnice, ulice) te ostalih okupljanja. Nadzor pridržavanja ovim mjerama nastavit će provoditi djelatnici DVD-a San Marino Novi Vinodolski, Policijske postaje Crikvenica te po potrebi ostali pripadnici operativnih snaga sustava civilne zaštite.
 2. Vezano uz novi režim rada trgovina i ostalih djelatnosti od ponedjeljka 27. travnja, Stožer civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog provodit će nadzor nad pridržavanjem svih općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koje možete pregledati na sljedećem linku:

Stožer napominje kako je i dalje na snazi mjera zabrane ulaska bez zaštitne maske na licu u sve trgovine i ostale objekte kojima je dozvoljeno obavljati djelatnost. Zaključak možete pregledati na sljedećem linku:

10. travnja 2020.

E-PROPUSNICA: DEŽURSTVO TIJEKOM VIKENDA I USKRŠNJIH BLAGDANA

Stožer civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog osigurao je dežurne timove za izdavanje e-Propusnica za razdoblje predstojećeg vikenda i uskršnjih blagdana, odnosno od 11. […]

Stožer civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog osigurao je dežurne timove za izdavanje e-Propusnica za razdoblje predstojećeg vikenda i uskršnjih blagdana, odnosno od 11. do 13. travnja 2020. godine.

Dežurni timovi će raditi i zaprimati zahtjeve u sljedećim terminima:

 • 11.4. (subota), 12.4. (nedjelja)     } od 10.00 do 12.00 sati
 • 13.4. (ponedjeljak)                          } od 9.00 do 13.00 sati

Stožer apelira da građani podnose zahtjeve samo u hitnim i iznimnim situacijama iz vitalnih obiteljskih razloga (npr. prijevoz člana obitelji u zdravstvenu ustanovu ili hitan i neodgodiv odlazak starijem članu obitelji). Napominjemo da se neopravdani, nepravodobni i nepotpuni zahtjevi za propusnicu neće odobravati niti dalje razmatrati.

Potpunim zahtjevom smatra se isključivo zahtjev dostavljen:

 1. putem sustava e-Propusnice (https://epropusnice.gov.hr/), ili
 2. dostavom popunjenog obrasca zahtjeva – Obrazac zahtjeva za propusnicu na e-mail: [email protected]

 STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA NOVOG VINODOLSKOG

3. travnja 2020.

E-PROPUSNICA: UPUTA ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA

Sukladno Odluci o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, napuštanje mjesta prebivališta i stalnog […]

Sukladno Odluci o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je od 6. travnja 2020. godine samo s e-propusnicama izdanim sukladno Odluci.

OVLAŠTENI IZDAVATELJI E-PROPUSNICA:

 1. Stožer civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog ovlašten je za izdavanje propusnica građanima iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština. Molimo građane da shvate ozbiljnost situacije i podnose zahtjeve za opravdane i nužne slučajeve.
 2. Za sve zdravstvene okolnosti (liječničke preglede i odlaske u zdravstvene ustanove) propusnice su ovlašteni izdavati izabrani liječnici obiteljske medicine.
 3. Za sve poslovne okolnosti (odlaske radnika na posao u drugi grad ili općinu te ostale poslovne aktivnosti pravnih osoba) propusnice izdaje pravna osoba (odgovorna osoba poslodavca ili vlasnika tvrtke).

PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA IZDAVANJE E-PROPUSNICE:

 1. Podnošenje zahtjeva putem sustava e-Propusnice
 1. U slučaju da pojedini građani nemaju pristup navedenim prijavama svi dosadašnji kanali predaje zahtjeva za izdavanjem propusnica, poput slanja elektroničke pošte nadležnom tijelu ili osobnoj dostavi zahtjeva, za sada još vrijede
 • Popunjeni  O B R A Z A C zahtjeva za propusnicu popuniti, te poslati na  e-mail: [email protected]
 • Iznimno će se zahtjevi za propusnice zaprimati i dostavljati osobno, pozivom na broj 051/554-351, te tada apeliramo na građane da se drže sigurnosnih mjera te imaju zaštitne rukavice i masku za lice – RADNIM DANOM od 9 do 13 sati
2. travnja 2020.

DJEČJI VRTIĆ „FIJOLICA“ – VRTIĆ NA DALJINU

S ciljem održavanja što prirodnije komunikacije s djecom, djelatnici Dječjeg vrtića „Fijolica“ su osmislili program online aktivnosti. Ponuđeni sadržaj je interaktivan te pomno […]

S ciljem održavanja što prirodnije komunikacije s djecom, djelatnici Dječjeg vrtića „Fijolica“ su osmislili program online aktivnosti. Ponuđeni sadržaj je interaktivan te pomno pripremljen od strane odgajatelja i stručnih suradnika koji su vodili računa o različitim dobnim skupinama, psihosocijalnim i razvojnim karakteristikama djece.

„Iako djeca trenutno ne borave u vrtiću, pokušali smo dio uobičajene vrtićke atmosfere prenijeti u naše video uratke. Vodili smo se mišlju da materijali za aktivnosti budu lako dostupni u svakom kućanstvu, jednostavni, provjereno zanimljivi djeci i da ne iziskuju mnogo vremena za pripremu. Navedeni sadržaj dostavljat će se roditeljima pomoću ustaljenih internetskih kanala koji se već koriste u komunikaciji s njima, dok će dio aktivnosti biti prikazan na našoj web stranici (http://www.dv-fijolica.hr/vrtic-na-daljinu/). Svaka nova generacija djece nauči nas nečem novom, kao odgajatelji uvijek težimo istraživanju novih principa rada te implementaciji novostečena znanja, no nekada nas i životna situacija poput ove dovede do otkrivanja novih mogućnosti. Odlučili smo negativne osjećaje zamijeniti produktivnošću te nastaviti tamo gdje smo stali, samo ovoga puta virtualno.“ – navode iz Dječjeg vrtića „Fijolica“.
Cilj online programa je zadržati povezanost i odnos između najmlađih korisnika i njihovih obitelji s vrtićem kojeg djeca poznaju i u koji rado dolaze. Iz vrtića ističu da se nadaju da će personalizirani sadržaj, popraćen dobro poznatim licima odgajateljica, djeci i roditeljima olakšati boravak kod kuće i unijeti dio rutine koju su zbog novonastale situacije izgubili.

2. travnja 2020.

GRAD NOVI VINODOLSKI DONIRAO 10 TISUĆA KUNA KLINIČKOM BOLNIČKOM CENTRU RIJEKA

Klinički bolnički centar Rijeka u borbi protiv novog koronavirusa objavio je na svojoj Internet stranici poziv i uputu za potencijalne donatore. Grad Novi […]

Klinički bolnički centar Rijeka u borbi protiv novog koronavirusa objavio je na svojoj Internet stranici poziv i uputu za potencijalne donatore.

Grad Novi Vinodolski odazvao se pozivu, te je 2. travnja 2020. godine Kliničkom bolničkom centru Rijeka uplatio donaciju od 10.000 kn u svrhu kupnje neophodne opreme ili izvođenja radova na prenamjeni prostora u respiracijski centar.

U nadi da će ova teška vremena potrajati što kraće, važno je da osiguramo i potpomognemo naše zdravstvene ustanove, te da iste budu opremljene odgovarajućom opremom kako bi se mogle uspješno nositi s ovom pandemijom.

30. ožujka 2020.

NOVI LIST: NOVI VINODOLSKI I DALJE BEZ ZARAŽENIH, POLICIJA KONTROLIRA “IZOLIRANE”

Stožer dosad ne raspolaže informacijom da je netko zaražen na novljanskom gradskom području, a primjera izolacije i samoizolacije ima te takve slučajeve policija […]

Stožer dosad ne raspolaže informacijom da je netko zaražen na novljanskom gradskom području, a primjera izolacije i samoizolacije ima te takve slučajeve policija kontrolira

NOVI VINODOLSKI – Gradsko vodstvo Novog Vinodolskog poduzima i poduzelo je vrlo konkretne mjere kako bi se građanima pomoglo u suočavanju s koronavirusom na području grada.

– Osim što se građanima koji to nisu u mogućnosti (osobe starije životne dobi, kronični bolesnici, osobe u samoizolaciji i osobe s invaliditetom) organizirano, putem volontera, odlazi u kupovinu te im na kućni prag dostavljaju osnovne namirnice i lijekovi (građani mogu zvati od 0 do 24 svakoga dana, broj telefona 0800/200-051), nabavljeno je i podijeljeno 5.000 zaštitnih maski za građane Novog Vinodolskog te se moli građane da ih upotrebljavaju prilikom odlaska u trgovine jer se ne može znati koja je osoba zdrava, a koja nije te na taj način štitimo i osobe koje rade u trgovinama. Vodimo brigu da na prodajnim mjestima, koje redovito obilazimo, uvijek ima dezinficijensa i zaštitnih rukavica – kaže Tomislav Cvitković, načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog.

Dostava u kuće

Cvitković također spominje restoran Nava, obitelji Rakar, koji će, iako zatvoren za usluživanje jela i pića, nastaviti s dostavom hrane i pića na kućne adrese, poštujući sve propisane mjere Civilne zaštite. Njihov telefon je 051/244-434, a dostavljaju svakoga dana od 12 do 20 sati. S obzirom na situaciju i potrebe sugrađana, u dnevnu ponudu dodali su i topli obrok od 30 kuna koji će se mijenjati svakoga dana, a sve promjene mogu se saznati na njihovoj mrežnim stranicama te stranici na Facebooku.

Cvitković dodaje ono najznačajnije: Stožer Grada Novog Vinodolskog dosad ne raspolaže informacijom da je netko zaražen na novljanskom gradskom području, a primjera izolacije i samoizolacije ima te takve slučajeve policija redovito kontrolira.
– Zahvaljujem na suradnji Policijskoj postaji Crikvenica koja efikasno reagira i surađuje sa Stožerom, DVD-u San Marino Novi Vinodolski koji uvijek stoji na raspolaganju i provodi mjere Stožera, Udruzi Pomoć u kući koja pomaže starije i nemoćne osobe na području grada Novog Vinodolskog, čije djelatnice obilaze starije i nemoćne te sve kojima je u ovim trenucima pomoć potrebna. Zahvaljujem također i gradskim komunalnim poduzećima čiji su nam djelatnici u slučaju potrebe stalno na raspolaganju. Tu je i Gradsko društvo Crvenog križa koje je sa svojim volonterima dalo izniman doprinos u izradi zaštitnih maski za naše građane – kaže Cvitković.

Pridržavanje mjera

Načelnik Stožera napominje da je situacija u Novom Vinodolskom zasada dobra, a da takva i ostane, ovisit će samo o svim građanima i pridržavanju mjera što su donesene. Dodaje da su za sve informacije i za bilo koju pomoć dostupni u Gradu, a načini za kontakte vidljivi su na gradskim internetskim stranicama.

– Iz Stožera Civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog građanima poručujemo i molimo ih da se pridržavaju donesenih mjera te da se strogo ograničava svako zadržavanje na ulicama, trgovima, rivama, parkovima i drugim javnim mjestima, uz moguću i očekivanu kontrolu policijskih službenika i djelatnika DVD-a San Marino – rekao je načelnik Stožera Cvitković.

Izvor: http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/node_1589/Novi-Vinodolski-i-dalje-bez-zarazenih-policija-kontrolira-izolirane

30. ožujka 2020.

GRAD NOVI VINODOLSKI PODIŽE VRIJEDNOST PAKETA HRANE ZA KORISNIKE SOCIJALNE SKRBI TIJEKOM KRIZNOG RAZDOBLJA UZROKOVANOG KORONA VIRUSOM

Grad Novi Vinodolski donio je odluku kojom će se za 43 korisnika Socijalnog programa Grada Novog Vinodolskog (mjesečna pomoć u obliku paketa hrane […]

Grad Novi Vinodolski donio je odluku kojom će se za 43 korisnika Socijalnog programa Grada Novog Vinodolskog (mjesečna pomoć u obliku paketa hrane – odnosno bona za podizanje hrane) za vrijeme trajanja krize – pandemije korona virusa podignuti vrijednost paketa hrane na 400,00 kuna.
Mjesečna pomoć u povećanom iznosu od 400,00 kuna isplatit će se za mjesec ožujak. Za sve sljedeće mjesece odluke će se donositi ovisno o razvoju situacije s pandemijom korona virusa.
Novi zahtjevi za ostvarivanja nekog od prava iz socijalne skrbi Grada Novog Vinodolskog mogu se podnijeti u elektronskom obliku, popunjavanjem obrazaca i dostavom obveznih priloga koje možete preuzeti na sljedećem linku:
 https://www.novi-vinodolski.hr/2016/09/14/socijalni-program-grada-novog-vinodolskog/

Za sve upite možete se obratiti na e-mail: [email protected]

Skip to content