Outdoor

Šetnice i pješačke staze

Pješačenje je najjednostavnija zdrava navika koju možete usvojiti, a područje Grada Novog Vinodolskog pruža brojne mogućnosti za bavljenje ovom aktivnošću.

Zašto je hodanje dobro za zdravlje? Za vrijeme šetnje rade mišići cijeloga tijela te se tako pokreće cirkulacija, jača se srčani sustav te zdravlje kostiju, ali se smanjuje mogućnost oboljenja od dijabetesa i tope se kilogrami. Učestalo hodanje smanjuje razinu lošega kolesterola, a poboljšava raspoloženje i održava tjelesnu težinu. Šetnjom preko dana dobivamo potrebne doze vitamina D, a posljednje studije pokazuju kako taj vitamin dobar u prevenciji osteoporoze, raka i visokoga krvnoga tlaka.

Uz šetnice koje se protežu kroz priobalna naselja Grada Novog Vinodolskog, obilježeno je i 7 staza za one iskusnije pješake i planinare:

  1. Staza valova – staza uz samu obalu od Novog Vinodolskog do Jadranova
  2. Staza kuša i krša – staza od Novog Vinodolskog preko prvog brdovitog grebena Sv. Jurja, Drenina, Gavranove stijene, Soplja pa sve do Jadranova
  3. Staza litica – od Viništa preko ledeničke Gradine te uz vinodolske litice sve do Zebra iznad Drivenika
  4. Zelena staza – od Luke Krmpotske preko planinskih vrhunaca Rujnika, Sitovnika, Zagradskog vrha, Kanculove glave do Medviđaka
  5. Nebeska staza – od Luke Krmpotske pa preko najviših vrhunaca tog područja do Medviđaka
  6. Staza Rimljana – od Crikvenice do Čandrli iza Drivenika prateći većim dijelom tok Dubračine.
  7. Staza degenije – od Sibinja kroz Vodnu dragu do Kozice

Više o pješačkim stazama na području Grada Novog Vinodolskog saznajte na Internet stranici Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog.

Biciklističke staze

Biciklizam je odličan kardio sport koji ima niz pozitivnih učinaka na zdravlje – omogućava treniranje bez velikog pritiska na zglobove, jača kosti i mišiće, održava u formi, pomažu u gubitku neželjenih kilograma, smanjuju negativne učinke stresa na organizam i svakako budi avanturistički duh.

Bilo da se biciklizmom bavite rekreativno ili profesionalno područje Grada Novog Vinodolskog sigurno će zadovoljiti Vaše potrebe…

Na području Novog Vinodolskog obilježeno je više od 300 km biciklističkih staza koje se protežu od mora, preko Vinodola do šumskog područja. Staze se razlikuju težinom vožnje, duljinom i visinom uspona.

Sve biciklističke staze prolaze prekrasnom, nedirnutom prirodom Vinodola i njegovog šumskog zaleđa i svaki će biciklist – bez obzira na to koju od staza odabere – uživati u vožnji ovim prekrasnim krajolikom, a mi za Vas izdvajamo tri najljepše:

Panorama Vinodolskom dolinom

Novi Vinodolski – Bribir – Grižane – Tribalj – Crikvenica – Selce – Novi Vinodolski

Rivijera Novi Vinodolski

Novi Vinodolski – Povile – Tepli porat (ispod magistrale) – Klenovica – Novi Vinodolski

Vinodolski brdski izazov

Novi Vinodolski – Tepli porat – Ledenice – Bater – Pleteno – Lukovo – Bribir – Novi Vinodolski

Više o ostalim biciklističkim stazama na području Grada Novog Vinodolskog saznajte na Internet stranici Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog.

Oči Vinodola

Vidikovac “Mahavica” (781 mnm) (naziv po obližnjem vrhu)

Vidikovac je smješten na asfaltiranoj cesti Antovo – Plase na prijevoju Razromir na 781 mnm. Ukupnoj pejzažnoj cjelini cjelokupnog prostora doprinosi uska cestica uzdižući se uz veličanstvene kamene gromade i sipare Kozaka. Svaki metar ceste uz strme kamene obronke Kozaka neće vas ostaviti ravnodušnima. Na sjeveru se uzdiže kameni stožasti vrh Medviđaka, zapadno se prostiru prekrasne planinske livade Razromira prošarane kamenim blokovima, na jugozapadu planinski masiv Učke, te Kvarnerski zaljev prošaran otocima Krkom, Cresom, Rabom i Pagom obrubljenog masivom Velebita. Jugoistočno proteže se pogled na Planinu koja strmo pada u Vinodolsku dolinu sve do Novog Vinodolskog. Uz samu obalu pogled seže do Selaca.

Vidikovac “Pridva” 573 mnm (naziv po obližnjem vrhu)

Ovaj vidikovac također je smješten uz cestu Antovo-Lič. Niži je od prethodnog vidikovca, ali zbog te visinske razlike vidikovac ima pogled na okolno područje iz ptičje perspektive. Na sjeveru se uzdiže kameni stožasti vrh Medviđaka, zapadno se prostiru prekrasne planinske livade Razromira prošarane kamenim blokovima, na jugozapadu planinski masiv Učke, te Kvarnerski zaljev prošaran otocima Krkom, Cresom, Rabom i Pagom obrubljen masivom Velebita. Jugoistočno se proteže pogled na Planinu koja strmo pada u Vinodolsku dolinu sve do Novog Vinodolskog. Uz samu obalu pogled seže do Selaca.

Vidikovac “Slipica” 446 mnm

Vidikovac je smješten na petom kilometru ceste Bribir – Lukovo – Lič iznad samog Bribira na strmoj kamenoj litici. Sa vidikovca se pruža prekrasan vidik na Velebit, Velebitski kanal, Kvarnersko otočje, Učku, Novi Vinodolski i Vinodolsku dolinu do Grižana.

Vidikovac “Gradina” 379 mnm

Vidikovac je smješten na cesti Novi Vinodolski – Ledenice odmah iznad naselja Ledenice sa prekrasnim pogledom na ledeničko polje, Novi Vinodolski, Klenovicu, Velebit i Kvarnersko otočje…

Vidikovac “Sviba” 753 mnm (naziv po obližnjem vrhu)

Desno od ceste Novi Vinodolski – Breze sa prekrasnih planinskih livada Pletena, te uživajući u nesmetanim vidicima na cijelo okolno područje na cestom nedaleko Luke krmpotske nalazi se vidikovac „Sviba”. Cijela cesta predstavlja vidikovac. Sam vidikovac smješten je podno travnatih obronaka Male i Velike Svibe na prekrasni planinskim livadama s nesputanim atraktivnim vidicima na sve strane: planinsko zaleđe, zaobalna naselja, Kvarnerski zaljev, Velebit i Učku.

Vidikovac “Kuk” 301 mnm (naziv po obližnjem vrhu)

Odmah sa primorske strane na samom ulazu u Krmpotsko polje u Krmpotama smješten je vidikovac „Kuk”, s interesantnim pogledom na cijelu Novljansku rivijeru (Smokvica, Klenovica, Povile i Novi Vinodolski), Kvarnerski zaljev i otočje Velebit, Učku, te uzdužni pogled na Vinodolsku dolinu.

Ronilačka ponuda – klub Dive Side

Ronilački centar DIVE SIDE smjestio se uz samu obalu na prekrasnoj plaži u stoljetnom gradu Novi Vinodolski. S vlastitim ulazom u more, terasom, tuševima, odvojenim svlačionicama i spremištem opreme svojim korisnicima nude kompletan komfor. Ronilačka ponuda po vrhunskim SSI standardima obuhvaća sve kategorije tečajeva za djecu i odrasle. Organizacija ronilačkih izleta na prekrasnim lokacijama Kvarnerskog podmorja, provest će vas kroz podvodne grebene, zidove i spilje, te nezaboravne olupine. Prepustite se čarima mističnog podmorja i doživite nove pustolovine u društvu DIVE SIDE-a.

KONTAKT: [email protected] / +385 99 388 7589

Adresa: Šetalište dr. Franje Tuđmana bb, 51250 Novi Vinodolski

Sportsko-rekreacijski objekti na području Novog Vinodolskog

Sportska dvorana OŠ Ivana Mažuranića

Lokvica 2, 51250 Novi Vinodolski

T. +385 51 244 465

E- mail: [email protected]

Streetworkout park na Obali Petra Krešimira IV.

Obala Petra Krešimira IV, 51250 Novi Vinodolski

Boćališta
Popis boćališta na području Grada Novog Vinodolskog

Kontakti boćarskih klubova na području Grada Novog Vinodolskog:

Boćarski klub Drin Klenovica

Tel: +385 91 559 0190

E-mail: [email protected]

Boćarski klub Radinje

Tel: +385 95 757 7542

E-mail: [email protected]

Boćarski klub Vinodol

Tel: +385 98 726 024

E-mail: [email protected]

Boćarski klub Zagon

Tel: +385 91 245 7755

E-mail: [email protected]

Tenis tereni

Dječja igrališta

Igralište Obala Petra Krešimira IV

Obala Petra Krešimira IV, 51250 Novi Vinodolski

Igralište Glavna gradska plaža Lišanj
Šetnica dr. Franje Tuđmana bb, 51250 Novi Vinodolski
Igralište malih sportova
Lokvica 2, 51250 Novi Vinodolski
Igralište Donji Zagon
51251 Donji Zagon
Igralište i Indijansko selo Winnetou
51251 Breze
Skip to content