Novosti


5. Plivački mini maraton CRO – CUP “NOVI 2006”

Vaterpolo-plivačko športsko društvo “Vinodol” organiziralo je 5. plivački mini maraton CRO – CUP “NOVI 2006” koji se održao u nedjelju, 23. srpnja 2006. godine u Novom Vinodolskom sa početkom u 10.00 sati. Natjecanje se održalo na utvrđenoj stazi u dužini 5 000 metara, od Gradske plaže do punte Povile sa okretom, povratak u pravcu Vele rive sa okretom i natrag do Gradske plaže  gdje se nalazi cilj maratona.  Utrka je službeno prestala 2 sata nakon samog starta. JK-YC Burin u 2004. godini

Treninzi se održavaju za klasu Optimist, za početnike (škola jedrenja);, pa je za tu klasu organizirana “NOVLJANSKA REGATA” gdje su se takmičili još i klasa LASER i LASER RADIAL u srpnju 2004. godine. Na regati je nastupilo 69 posada u klasi OPTIMIST i 7 posada u klasi LASER RADIAL i LASER. Odjedrena su dva plova od ukupno tri predviđena te je regata bila regularna. Uz regatu je 24. srpnja 2004.godine organizirana noć jedriličara i promocija novog regatnog krstaša JELICA 2 CARBON u vlasništvu GAVRILOVIĆ d.o.o. iz Petrinje, koji će jedriti regate krstaša za JK-YC BURIN.Zbog nedostatka opreme(kombija i prikolice); te trenera jedriličari u klasi OPTIMIST nisu nastupali na regatama izvan Novog Vinodolskog.

Budući nije realizirano mjesto trenera zbog nedostatka kadra i financijskih sredstava,

NENAD BUGARIN trenirao je u JK “Val” iz Crikvenice i nastupao za isti klub te osvojio naslov prvaka države za takmičare do 12 godina.

Skip to content