Novosti


5. RALLY NOVI VINODOLSKI 2013. – ŠEBALJU I KLINCU PETA POBJEDA

Riječki asovi Butorac i Svetić izvrsni treći

 

rel1

Proteklog vikenda 5. Rally privukao je brojne ljubitelje automobilističkog sporta u crikveničko – vinodolski kraj. Dva dana ponajbolji hrvatski i inozemni vozači pokazivali su svoja umijeća u trkama, nakon čega su proglašeni pobjednici.

 Zagrebačka posada Juraj Šebalj – Toni Klinc (AKK Sveta Nedjelja) ostvarila je ovog vikenda petu uzastopnu pobjedu na Rallyu Novi Vinodolski koji je održan u dobroj organizaciji Automobilističkog saveza Primorsko-goranske županije cestama vinodolskog zaleđa.

Šebalj i Klinc sjedili su prvi put za upravljačem „Škoda Fabia S2000“, izvrsno pripremljenog automobila i od prvog do zadnjeg osmog brzinca nisu dozvoljavali konkurenciji micanje sa čelne pozicije. Bili su najbrži već prvog dana na dva ktatka bribirska brzinska ispita, potom sutradan na kraćem 10-kilometara dugom Grižane i u konačnici najduljem Lukovo koji je mnogima uglavnom zbog gotovo većim dijelom makadamskog izgleda asfalta zadavao probleme. Šebalj i Klinc opravdali su tako ulogu favorita, ostvarili petu pobjedu u vinodolskom kraju koji je od 2008. godine prigrlio relijaše zahvaljujući velikom razumijevanju i suportu Grada Novi Vinodolski i Općine Vinodolske – naveo je u priopćenju nakon završetka rellya Miroslav Krpan.

-Sretni smo i zadovoljni. Željeli smo ovu pobjedu, ali nismo bili sigurni jer smo tek upoznavali izvrsno pripremljenu Fabiu. Bio nam je ovo dobar trening i putokaz da se za jubilarni 40.Croatia rally u rujnu pripremamo u pravom smjeru. Zadovoljni smo svime, organizacijom i konkurencijom, samo nam je žao malog broja sudionika – riječi su Jure Šebalja po dolasku na cilj.

rel2

U konkurenciji 28 posada iz četiri zemlje koliko ih je startalo, iza Šebaljevih se leđa vodila prava bitka. Najveći dio drugih vremena na većini brzinaca ostvarivao je mladi riječki automobilist Dino Butorac (AK Opatija Motorsport) kojem je u tandemu sa iskusnim Elvinom Svetićem (AK Rijeka) ovo bio prvi rally nastup. Vozio je još jedan prestižni auto Škodu Fabiu S2000 za čijim se upravljačem kao „početnik“ u kraljici auto sporta pokazao kao izvrstan majstor. Ipak, nešto slabija vremena na BI Lukovo udaljila su ga od druge pozicije iako je u konačnici stigao na skromnih 4,3 sekunde zaostatka iza mađarske posade Janosz Szilagyi – Csanyi Botond (AK Delta Sport) u Mitsubishi Lanceru EVO IX. Mađari su prestigli Butorca za desetak sekundi sredinom rallya, da bi posljednji odvezli najlošije, ali nedovoljno da ih mladi Butorac i prestigne. Novljansko postolje u petom izdanju osvojili su tako Šebalj, Szilagyi i Butorac.

Četvrti ukupno bili su Slovenci Rajko Žakelj –Blaž Selan (Mitsubishi Lancer EVO IX), dok se petim mjestom morao zadovoljiti u svom prvom novljanskom nastupu ovoga puta izuzetno indisponirani i mrzovoljni, do danas vodeći hrvatskog prvenstva porečki as Daniel Šaškin sa suvozačem Damirom Brunerom (AK D.T. Poreč) u Mitsubishi Lanceru EVO X. Za Slovencima je zaostao samo 2,2 sekunde.

Inicijator i pokretač Rallya Novi Vinodolski novljanski bribirac Marinko Stanić sa kćerkom Jelenom kao suvozačicom (AK Opatija Motorsport) u Hondi Civic TypeR osvojio je pobjedu klase 3 hrvatskog prvenstva, dok su braća Tomislav i Hrvoje Šepić (AK Rijeka) pobjednici klase 2 za upravljačem Peugeota 306. U istoj klasi drugo mjesto pripalo je novom riječkom tandemu Igor Krišto-Branko Duišin (AK RI autosport) u Renault Cliu. U klasi 4 Slovenci Miha Prek i Valter Mršnik (Rover MG 1.4) pobjednici su međunarodnog, a Marsel Katić i Denis Rubinić (AK Zrinski) u WV Polu hrvatskog prvenstva. Zbog tehničkih kvarova odustalo je pet posada, a pobjednike je u centru Novog Vinodolskog pozdravio veliki broj ljubitelja rallya i turista koji su ovog vikenda stigli u većem broju na ljetovanje u crikveničko-vinodolsku rivijeru.

Rezultati – ukupno: 1. Šebalj-Klinc (AKK Sveta Nedjelja, Škoda Fabia S2000) 44:34,5 minuta, 2. Szilagyi-Botond (AK Delta Sport Zagreb, Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:50,9 minuta, 3. Butorac-Svetić (AK Opatija Motorsport/AK Rijeka, Škoda Fabia S2000) +1:55,2, 4. Žakelj-Selan (Slovenija, Mitsubishi Lancer EVO IX) +3:02,2, 5. Šaškin-Bruner (AK D.T. Poreč, Mitsubishi Lancer EVO X) +3:04,2, 6. Novak-Čar (Slovenija, Škoda FaBIA r2b) +4:10,0, 7. M.Stanić-J.Stanić (AK Opatija Motorsport, Honda Civic TypeR) +4:22,2, 8. Agnič-Podpečan (Slovenija, BMW M3E30) +4:24,8, 9. Mihelić-Butorac (AK Opatija Motorsport) +5:11,6, 10. T.Šepić-H.Šepić (AK Rijeka) +6:09,9.

Foto: M. Redžić

                                                                                                                

 

 

Skip to content