Novosti


7.Smotra klapa u Novom Vinodolskom

U Domu kulture Novi Vinodolski održana je u nedjelju, 26.studenoga 2006. godine 7. Smotra klapa u organizaciji Centra za kulturu, Kulturno-umjetničkog društva “Ilija Dorčić” i Grada Novi Vinodolski.

Nadalje se sufinancira projekt učeničke radionice “vršnjaci pomagači”, radionice u kojoj aktivno sudjeluju izabrani učenici od 5. do 8. razreda. Mladi ljudi rijetko traže pomoć od odraslih osoba. Kada imaju problem pomoć najčešće traže od prijatelja. Cilj ovog projekta je naučiti medijatore (odabrane vršnjake); da uoče problem, postanu model za pružanje pomoći te da sami nađu rješenje za pomoć u razredu ili školi ne čekajući autoritet.

Na ovaj način razvija se drugačiji način shvaćanja odgovornosti i zrelosti. Voditeljice projekta su psihologinja škole profesorica Andrea Bačić Pavat i profesorica hrvatskog jezika Sanja Pavelić.

Prije dvije godine dio je učitelja prošao prve cikluse seminara za učitelje: Put ka kvalitetnoj školi – školi bez prisile. To je ciklus seminara permanentnog stručnog usavršavanja učitelja koji bi se mogao održavati vikendima u našoj školi za dvije grupe učitelja (ukupno 30 učitelja );. Učitelji bi također sami participirali dio seminara, što je također uvjet organizatora seminara, a radi razvijanja svijesti o važnosti ulaganja u vlastito stručno usavršavanje.

Skip to content