Novosti


Biciklističke storytelling ture nova su aktivnost menifestacije FIT4NOVI

Manifestacija FIT4NOVI ove je godina započela već u travnju nordijskim hodanjem, kojih će kroz manifestaciju biti ukupno četiri i svako će prolaziti jednom od postojećih pješačkih staza i šetnica, dok su još jedna nova aktivnost i dvije storytelling biciklističke ture obalom i zaleđem.

Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski u suradnji s Obrtom za kulinarsku i sportsku edukaciju Magic SoLe organizira dvije zanimljive storytelling biciklističke ture. Prva pod nazivom Od ribara do vinara će se održati 5. svibnja, a druga pod nazivom Od labirinata do Winetoua će se održati 12. svibnja.

Tura Od ribara do vinara starta u Klenovici u 10:00 sati, dok je okupljanje predviđeno od 9:30 sati. Prijava je obavezna na poveznici https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeTUkL-TtbEu7oLokG3xRoYd7fACUbQ_m0XC0W_a4gRsc3Sg/viewform na kojoj se nalaze svi detalji i potrebne informacije vezane uz biciklističku turu. Prijave se primaju do 3. svibnja, a za turu je potrebno uplatiti kotizaciju od 25,00 eura te akontaciju od 10,00 eura.

Kotizacija za biciklističku turu uključuje posjet i obilazak izvorišta Žrnovnica, degustaciju pjenušca u vinskoj kući Pavlomir uz kratko stajanje te ručak u Mitan Marini, gdje ujedno i završava ova tura. Vodiči će na svim stajanjima ispričati ponešto o mjestima kojima prolazi biciklistička tura te će se biciklisti moći kratko odmoriti i osvježiti.

Za organizirane biciklističke ture postoji i mogućnost iznajmljivanja električnog bicikla uz nadoplatu, što je potrebno naznačiti u prijavnici u kojoj je i cijena najma takvog bicikla. Storytelling ture imaju dva vodiča te se vođenje odvija na jeziku bliskom polaznicima tura odnosno na hrvatskom, engleskom ili njemačkom jeziku, po potrebi.

Što se tiče druge ture Od labirinata do Winetoua, prijava je obavezna na poveznici https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4WtaGyo8HHpGxQsGOYLHQjhBvdm7oswn5UdXkcoiK4yJixQ/viewform te se prijave primaju do 10. svibnja. Start je u 10:00 sati (okupljanje od 9:30 sati) kod Bistroa Forestia u Krmpotama.

Kao i kod prve, akontacija je 10,00 eura, a kotizacija 25,00 eura te obuhvaća degustaciju lokalnih proizvoda i stajanje na Brezama, posjet vidikovcu Sviba, Nebeskim labirintima i Staklenoj kapelici te ručak u Bistrou Forestija u Krmpotama. Također je moguće iznajmiti električni bicikl uz nadoplatu kao i kod prve ture što je moguće dogovoriti kroz obaveznu prijavnicu.

„Intencija ovih aktivnosti je posjetitelje upoznati s našim krajem uz vodiča i predstaviti im zanimljivosti koje imamo i za koje možda nisu znali, a koje mogu obići biciklom. Upravo FIT4NOVI je bio idealna prilika da u predsezoni napravimo ovakav program u suradnji s obrtom Magic Sole te se nadamo da će interesa za ovakve ture biti sve više. Imamo označene i biciklističke i pješačke staze na destinaciji koje posjetitelji mogu i sami obići, ali puno je ljepše kada vas netko može voditi tim stazama i ispričati priče i legende koje tim stazama daju jednu drugu dimenziju i stvaraju poseban doživljaj. U cijelu priču smo dodali i ponudu lokalnih proizvoda, uključili ugostitelje koji se nalaze na toj turi i na taj način zaokružili ovu lijepu priču. Nadajmo se još samo lijepom vremenu i sve je spremno za našu prvu storytelling biciklističku turu u kojoj će svi biciklisti i rekreativci upoznati Klenovicu, Žrnovnicu, vinariju Pavlomir odnosno plavi i zeleni dio naše destinacije te završiti ručkom u jednoj od naših marina, Mitan Marini“, kazala je Tena Peričić, direktorica Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski.

 

Skip to content