Novosti


ČLANOVI NOVLJANSKE VATROGASNE MLADEŽI PRVACI PRIMORSKO – GORANSKE ŽUPANIJE

Na županijskom natjecanju vatrogasne mladeži, članovi Vatrogasne mladeži novljanskog DVD-a San Marino postali prvaci županije u kategorijama mladež muška i mladež ženska i time se plasirali na državno natjecanje koje će se u rujnu održati u Zadru.

U organizaciji Vatrogasne zajednice Primorsko – goranske županije i uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Bakar – Kostrena, na nogometnom igralištu Žuknica (NK Pomorac) u Kostreni održano je izlučno županijsko vatrogasno natjecanje djece i mladeži. Na natjecanju je nastupilo 46 ekipa djece i mladeži, a kao gost nastupila je ekipa djece DVD-a Senj iz Ličko – senjske županije. Napetosti nije nedostajalo, odlazak na državno natjecanje koje će se 22. rujna 2012. održati u Zadru bio je cilj za koji se je trebalo plasirati u prve tri ekipe. Mladež DVD-a San Marino – Novi Vinodolski je osvojila prvo mjesto u kategorijama mladež muška i mladež ženska. Peti je ovo uzastopni plasman mladeži iz Novog Vinodolskog na državno natjecanje, pa će tako njihove ekipe, nakon Đakova, Jastrebarskog, Makarske i Šibenika predstavljati VZ PGŽ i u Zadru. Plasman na državno natjecanje u kategoriji mladež muška ostvarile su i drugoplasirana ekipa DVD-a Delnice i trećeplasirana ekipa DVD-a Lokve, dok su kod mladeži ženske odlazak u Zadar osigurale djevojke iz Prezida i Lokava koje su zauzele drugo odnosno treće mjesto.

U kategoriji djeca muška, prvo mjesto osvojio je DVD Halubjan – Viškovo, ispred ekipa DVD-a Lokve i DVD-a Delnice, a u kategoriji djeca ženska prvo mjesto osvojila je ekipa DVD Lokve ispred ekipa DVD Kras – Šapjane i DVD-a Kastav. Da uspjeh Vatrogasne mladeži iz Novog Vinodolskog bude veća pobrinula se je i ekipa djece muške koja je osvojila prvo mjesto u vatrogasnim igricama koje je organizirao domaćin.

Natjecanju su prisustvovali brojni uzvanici i predstavnici institucija, predvođeni gradonačelnikom Grada Bakra Tomislavom Klarićem i predstavnikom HVZ i kontrolorom ovog natjecanja Zlatkom Orsagom. Oni su uz čelnike VZ PGŽ pozdravili sudionike, čestitali im na ostvarenjima , a najboljima uručili medalje i pokale, te im poželjeli uspješan nastup na državnom natjecanju – navodi Velibor Topolovec, tajnik DVD-a San Marino Novi Vinodolski.

Skip to content