Novosti


Djecu iz Beslana primio gradonačelnik

U Gradskoj vijećnici Novog Vinodolskog upriličeno je primanje za pedesetoro djece i njihovih šest učitelja iz Beslana u Sjevernoj Osetiji. Djecu je primio gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković koji im je uručio prigodne darove, umjetničku sliku i monografiju Novog Vinodolskog, te im zaželio ugodan boravak u našem gradu. Nakon primanja, učenici iz Beslana razgledali su Narodni muzej i galeriju Novi Vinodolski.

Komunalno trgovačko društvo Ivanj d.o.o

Društvo djeluje na području grada Novi Vinodolski koji je samostalna jedinica lokalne samouprave u okviru Primorsko-goranske županije i kao osnivač tvrtke njezin je jedini vlasnik. Novi Vinodolski broji cca 7.000 stanovnika, a u ljeti kada dolaze posjetitelji sa svih strana svijeta, željni sunca, odmora i topline ljetnih dana broji i preko 15.000 stanovnika. Zbog takvih sezonskih promjena u broju stanovnika, poduzeće se svojom organizacijom prilagođava svake godine, kako bi razina usluge ostala ista bez obzira na skoro tri puta veći obim posla. “Ivanj” d.o.o. danas broji preko 40 radnika u raznim djelatnostima uz posjedovanje suvremenih sredstava rada i kadrova koji se uspješno nose sa svim poslovima i zadacima koje nameće komunalna djelatnost u ovakvim uvjetima i okolnostima.

“Ivanj” d.o.o. stvara jednu zaokruženu sliku grada, zbrinjavanjem otpada (kućnog i sa javnih površina); i zbrinjavanjem kanalizacijskih i oborinskih voda uklanja “nepoželjno” sa gradskih ulica, a sadnjom i uređenjem zelenih površina uljepšava sliku grada. Na taj način gledano utječe na turizam, gospodarsku djelatnost kojom se u današnje vrijeme građani Novog Vinodolskog najviše bave.

Skip to content