Novosti


Dodjela priznanja na Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski je 25. listopada u Hotelu Lišanj svečano obilježilo Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, pri čemu se jubilarnim darivateljima odaje priznanje i zahvalnice za njihovu humanost i solidarnost.

Svečanosti su prisustvovali dobrovoljni darivatelji krvi dobitnici priznanja, volonteri i pokrovitelji gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog, gospodin Tomislav Cvitković i načelnik Vinodolske općine, gospodin Danijel Grbić.

Uvodno darivatelje i prisutne pozdravila je ravnateljica Vesna Đujić. Čestitala je darivateljima na njihovoj nesebičnosti i plemenitosti te ogromnom doprinosu u spašavanju ljudskih života. Istaknula je da je u evidenciji društva 205 aktivnih darivatelja, a od toga 42 su žene. Godišnje u suradnji sa Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka organiziraju se  četiri akcije na kojima se prikupi 300 doza krvi. Ni prirodne ni zdravstvene katastrofe s kojima smo u zadnje vrijeme suočeni, naše darivatelje nije spriječilo da se odazovu na akcije i na tome im veliko hvala. Kako krvi uvijek nedostaje i kako je trenutno populacija darivatelja nešto starija, pozvala je gradonačelnika g. Cvitkovića i  načelnika g. Grbića da se priključe velikoj obitelji Crvenog križa i odazovu na akciju u prosincu.

Pozdravne riječi uputili su i gradonačelnik Novog Vinodolskog i načelnik Vinodolske općine. Istaknuli su koliko je značaj davalaštva krvi u društvu neprocjenjiv, koliko je njihova humanost i ljubav prema nepoznatom čovjeku u potrebi velika i kako je teško pronaći dovoljno riječi zahvale. Čestitali su im  i zahvalili na njihovoj  plemenitosti prema čovjeku koju daju svojim činom darivanja. Zahvalili su i Crvenom križu i volonterkama što su i za vrijeme pandemije COVID-19 virusa, poštujući sve epidemiološke mjere uspjeli organizirati sve planirane akcije. Prihvatili su poziv ravnateljice i rado će se odazvati na slijedeću akciju i suorganizaciju animacije za dobrovoljno davalaštvo krvi za ove dvije lokalne zajednice, kako bi mlade i što veći broj sugrađana potaknuli na darivanje krvi.

Za zabavni dio svečanosti pobrinuli su se ravnatelj Centra za kulturu Mario Butorac, volonterke Martina Matejčić i Ines Begčević.

 

Zahvalnice i prigodne poklone uručili su gradonačelnik g. Tomislav Cvitković i načelnik g. Danijel Grbić.

  • Za 10 darivanja zahvalnice su dobili: Danko Blažević, Marko Peričić, Aleksandar Tomić i Marko Prpić,
  • Za 20 darivanja : Dino  Frković, Kristian Miculinić, Andrej Mušćo, Ante Milat i Davor Rukavina,
  • Za 30 darivanja: Marin Antić, Alen Filipović, Josip Galetić i Milan Klobučar,
  • Za 40 darivanja : Zoran Ažić, Damir Đuranović, Mario  Svetić, Mirko Mataija  i Dalibor Tomić,
  • Zahvalnicu i brončani znak priznanja za 50 puta darovanu krv primili su : Davor Butković i Davor Bažok,
  • Zahvalnice za završno darivanje primila je Nives Antić koja je krv dala 31 puta, Robert Rubčić koji je  krv dao 56 puta i Damir Zoričić koji je krv dao 115 puta.

Čestitke svim darivateljima !!!

Skip to content