Novosti


GLAZBENO – POETSKA VEČER LUKE PALJETKA I FRANCESKA SQUARCIE POD MJESEČINOM I ZVIJEZDANIM NEBOM

luko2

Novljanska Narodna čitaonica i knjižnica i ovog je ljeta za mnogobrojne ljubitelje kulture i umjetnosti pripremila zanimljiv i raznovrstan program. U romantičnim ambijentima Srićine kuće ili, pak, pod zvjezdanim nebom u vrtu obiteljske kuće obitelji Jug održane su za publiku nezaboravne večeri poezije i glazbe.

luko1

Tako su u vrtu obiteljske kuće Mirne i dr. Đure Juga u naselju Grabrova pjesnik Luko Paljetak i glazbenik na violi Francesco Squacia održali glazbeno – poetsku večer, u kojoj je Paljetak uz glazbenu pratnju i solističke nastupe Squarcie govorio svoje stihove zajedno s Barbarom Kalanj Butković, koja je, uz nadahnutu interpretaciju Paljetkovih stihova, vodila i program. Luko Paljetak, kao odličan interpretator svoje lirike, predstavio se stihovima iz svojih novih zbirki za djecu, kao i zbirki objavljenih tijekom Domovinskog rata, kada su mnogi Dubrovčani svoje prognaničke dane provodili na crikveničko – vinodolskom području. Uz stihove, romantičnu poetsku večer obojili su i zvuci viole Squarcie koji je svirao Verdija i Schuberta, ali i repertoar Olivera Dragojevića, a domaćini su za sve nazočne priredili gastro delicije, dok je Vinarija Pavlomir upotpunila ugođaj svojim izvrsnim vinima.

U dobro posjećenom atriju Srićine kuće Mirjana Smažil Pejaković promovirala je svoju novu knjigu, koju su predstavili njezin suprug pjesnik Stjepo Miović Kočan i prof. dr. Dragutin Rosandić.

U Čitaonici je otvorena izložba slika Ljerke Delak i Željka Delača. Motivi su more, morski krajolici, barke, planine i šume u proljeće i zimi… Nakon te izložbe svoju glagoljicu u keramici predstavit će Vedrana Franelić, a glazbeno – poetske večeri nastvaljaju se i tijekom kolovoza.

Skip to content