Novosti


Grad Novi Vinodolski dobio svoju prvu plažu za pse


Turistička ponuda grada Novog Vinodolskog od ove sezone obogaćena je novootvorenom plažom za pse u uvali Mala draga u Novom Vinodolskom.

Predivna, prostrana uvala, za koju većina domaćeg stanovništva zna kao Tepli porat, nalazi se između Povila i Klenovice, a nikako ne može proći neopažena vozeći se Jadranskom magistralom, odakle puca pogled na prekrasnu uvalu.

 – Uz veliku podršku Grada Novog Vinodolskog i Turističke zajednice Grada Novog Vinodolskog od odlagališta smeća i ilegalnog kampirališta napravili smo predivno mjesto, na kojem sada mogu uživati sve obitelji sa svojim psima, što do sad nije bio slučaj na području grada Novog Vinodolskog. Na plažu dolaze mladi, obitelji, ljudi sa psima i bez njih. Svi zajedno uživaju i nema nikakvih problema. Vlasnici pasa su odahnuli, jer imaju svoj kutak u Novom Vinodolskom. Nitko ih ne tjera, niti gleda poprijeko jer su došli s psima – navela je Emilijana Bernardis Blažek, u ime nositelja koncesijskog odobrenja na plaži.

Uvali, tj. plaži za pse može se prići na dva načina, kraći put od nekih 800 metara je iz naselja Dugno u Povilama, dok je drugi, duži put kod ulaska u uvalu Žrnovnica.

Plaža, uz gostoprimstvo i dobrodošlicu svim psima, pruža i neke druge usluge posjetiteljima. Mogu se iznajmiti pedaline. Prisutna je i ugostiteljska ponuda sa fast-food hranom i pićem, a ugostiteljski objekt radi do ponoći. Na plaži je za pse uređen mali bazen s pitkom vodom, te nekoliko sjenica, gdje se i oni mogu sakriti od sunca.

Za slijedeću godinu veliki planovi s daljnim uređenjem i opremanjem plaže.

– Sljedeće godine planiramo dodatno uložiti u plažu. Nismo stigli sve prve godine. Postavit ćemo ležaljke i suncobrane, nadstrešnice za pse, prostor za igru djece. Uložit ćemo više u promidžbu, zasad smo na lecima novljanske turističke zajednice, na facebooku – kazala je Emilijana Bernardis Blažek.


FOTOGRAFIJE

 

Skip to content