Novosti


GRAD NOVI VINODOLSKI DONIO IZVANREDNE MJERE ZA POMOĆ NOVLJANSKIM OBRTNICIMA I PODUZETNICIMA KOJI POSLUJU TIJEKOM CIJELE GODINE

Po donošenju odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani rada određenih gospodarskih djelatnosti Grad Novi Vinodolski donio je izvanredne mjere pomoći obrtnicima i poduzetnicima koji posluju tijekom cijele godine i koji su registrirani na području Grada Novog Vinodolskog, a  čije je poslovanje pogođeno prvim valom mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Djelatnosti prisutne na području Grada Novog Vinodolskog, a  pogođene  mjerama su:  ugostiteljstvo,  uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentom, autoškola.

Za navedene djelatnosti  poduzetnici i obrtnici oslobađaju se od plaćanja spomeničke rente za 2020. godinu. Također, odobrava se odgoda plaćanja komunalne naknade i naknade za uređenje vode, počevši od 1.3.2020., a nakon ukidanja mjera od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske donijet će se odluke o otpisu gore navedenih davanja za vrijeme zabrane obavljanja djelatnosti.

Također, za vrijeme zabrane obavljanja djelatnosti ugostitelji se oslobađaju od plaćanja ugostiteljskih terasa, počevši od 1.3.2020.

Uz navedene mjere ublažavanja posljedica epidemije namijenjene gospodarstvenicima, na snazi je i odgoda plaćanja računa za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda za mjesece ožujak i travanj za sve fizičke i ostale pravne osobe.  Za vrijeme odgode neće se zaračunavati kamate.

Skip to content