Novosti


Izbori 2005. – predstavljanja i skupovi

Nastavljaju se predizborne aktivnosti stranaka i kandidata koji sudjeluju na lokalnim izborima 15. svibnja. Predizbornim skupovima, pressicama, posjetima čelnih ljudi stranaka, predstavljanjima i proglasima obratili su se javnosti kandidati, stranke i koalicije stranaka. U nastavku Vam prenosimo članke iz Novog lista, koje su potpisali M.K.Z. i J.M.

Rezultati izbora članova vijeća šest mjesnih odbora na području Grada Novog Vinodolskog SDP je pobijedio u tri mjesna odbora: i to Novi Vinodolski – zapad, Novi Vinodolski – istok, te u Ledenicama. U dva mjesna odbora pobijedio je HDZ i to u Klenovici – Krmpotama i Povilama, a nezavisna lista je pobijedila u Donjem Zagonu.
U MO Novi Vinodolski – zapad, od ukupno 1.565 birača, glasovalo je 167 ili 10,67 posto, a dva su listića bila nevažeća. Lista SDP-a dobila je tri mjesta u VMO, odnosno izabrani su Marko Sokolić, Nevenka Kalanj i Ivica Žeravica. HDZ je osvojio dva mjesta i to Nenad Pavelić i Boris Pokopac, dok HNS i HSP nisu osvojile ni jedan mandat.
U Mjesnom odboru Novi Vinodolski – istok, od 2.493 birača, glasovalo je 258 ili 10,35 posto, a jedan listić je bio nevažeći. Lista SDP-a je osvojila četiri mjesta, tako da su u VMO izabrani Zdenka Vukelić, Sanja Butorac, Barbara Baričević i Irena Đuranović. Lista HDZ-a dobila je jedno mjesto te je izabran Ivan Miškulin, a liste PGS-a, HNS-a i HSP-a nisu osvojile ni jedno mjesto.
Za Vijeće MO Krmpote – Klenovica od 577 birača, glasovalo je 111 ili 19,24 posto. Lista HDZ-a osvojila tri mjesta, na koja su izabrani Sanja Pavelić, Gabrijel Cvitković i Ivica Butorac. PGS – HSS je osvojili su jedno mjesto – izabran je Marin Cvitković, te SDP jedno mjesto, na koje je izabran Ivica Miletić, a lista HSP-a nije osvojila ni jedan mandat.
U Ledenicama od 249 birača, glasovalo je 90 ili 36,15 posto, nevažećih listića bilo je pet. Lista SDP-a osvojila je četiri mjesta, pa su u VMO izabrani Igor Uremović, Zlatko Butković, Melita Draginić i Stipe Jurčić, a lista HDZ-a jedno mjesto na koje je izabran Neven Uremović.
U Povilama je od 223 birača glasovalo 94 ili 42,15 posto, uz jedan nevažeći listić. Lista HDZ-a pobijedila je s četiri mjesta, tako da su u VMO izabrani Oleg Butković, Stjepan Butković, Dušan Butković i Biserka Butković, a SDP je osvojio jedno mjesto, na koje je izabran Zoran Vukelić. PGS nije osvojio ni jedno mjesto.
U Donjem Zagonu, od ukupno 127 birača, glasovalo ih je 69 ili 54,33 posto, a nevažećih listića bilo je 12. Tamo je bila samo jedna nezavisna lista, koja je osvoijla pet mjesta, tako da su u VMO izabrani Miljenko Baričević, Milivoj Jovanović, Goran Jovanović, Igor Baričević i Nikola Jovanović.

Skip to content