Novosti


JAVNA TRIBINA – INFORMIRANJE O SUFINANCIRANJU ENERGETSKE OBNOVE OBITELJSKIH KUĆA

Grad Novi Vinodolski

Gradonačelnik


Novi Vinodolski, 15. rujna 2014. godine  

 

 

PREDMET: Javna tribina – informiranje o sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća i prijavi na Javni natječaj za dodjelu      Grad Novi Vinodolski je 1. kolovoza 2014. godine objavio Javni natječaj za sufinanciranje projekata povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području grada Novi Vinodolski, prema modelu i uputama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Natječaj je otvoren do 30. rujna 2014., a tekst Natječaja objavljen je službenim Internet stranicama Grada Novi Vinodolski.

S obzirom da je ovo prvi put da Grad posreduje između građana i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a interes za sudjelovanjem je velik, te postoje mnoga pitanja o uvjetima Natječaja i obvezama koje proizlaze iz sudjelovanja, Grad Novi Vinodolski organizira Javnu tribinu na kojoj će svi zainteresirani građani grada Novog Vinodolskog moći sudjelovati i dobiti odgovore na svoja pitanja.

Za neposredno sufinanciranje programa povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća, maksimalni iznos koji se sufinancira od strane Fonda je do 40% opravdanih troškova ulaganja odnosno do 30.000,00 kuna (sa PDV-om) po obiteljskoj kući. Grad sufinancira 10% opravdanih troškova ulaganja, odnosno do 7.500,00 kn (sa PDV-om) po obiteljskoj kući. Opravdani troškovi koji se odnose na ovaj Natječaj su zamjena toplinske ovojnice obiteljske kuće, zamjena vanjske stolarije, ugradnja plinskog kondenzacijskog kotla, ugradnja uređaja za povrat topline otpadnog zraka i izrada energetskog pregleda i energetskog certifikata obiteljske kuće nakon provedbe projekta, koja je ujedno i obveza svakog korisnika ovih sredstava.

Javna tribina održati će se u srijedu, 17. rujna 2014. godine, s početkom u 18 sati u Gradskoj Vijećnici, Grada Novi Vinodolski, Trg Vinodolskog zakona 1.

S poštovanjem,

                                                                                             

  Gradonačelnik

                                                                                        

         Oleg Butković, dipl. ing.


Poziv na javnu tribinu 17. 9.2014.

 

 

Skip to content