Novosti


Maestralna atmosfera šestog maškaranog tanca


O subotnjem tancu najbolje svjedoči kratak i jasan komentar voditelja maškaranih tanci, Velibora Topolovca, koji je atmosferu u novljanskom domu opisao kao „maestralnu“.

 

Novljani ulaze u završnicu mesopusnih i maškaranih zbivanja. Nakon dva napovidanja dovcen i dovican i Ženidbe mlade mesopustove, na red je došao i šesti maškarani tanac u novljanskom Domu kulture, koji, kao niti jedan dosad, nije razočarao prisutne.

Uz mnoštvo domaćih maškaranih grupa i novljanske mesopustare, uvijek rado viđeni gosti u novljanskom domu bili su Mesopustari grada Kraljevice.

U konkurenciji za najbolju masku vladala je velika borba. Žiri je imao tešku ulogu izabrati najbolju masku između mnoštva maštovitih kreacija, i to sve redom domaćih maškaranih grupa.

Konačno, za najbolju masku izabrane su Kamelije, dok je drugo i treće mjesto pripalo Beračicama mandarina i Novljanskom vlaku u snijegu.

– Zbog velike konkurencije u izboru najboljih maski subotnjeg tanca, podijelili smo i tri utješne nagrade za domaće maškarane grupe (Mozzarti, Donji zagon i Jaja na oko) – istaknuo je Velibor Topolovec.


GALERIJA SLIKA: 

(1. mjesto: Kamelije)


(2. mjesto: Beračice mandarina)


(3.mjesto: Novljanski vlak u snijegu)


Skip to content