Novosti


MIK opet u Novom Vinodolskom

Grad Novi Vinodolski će i ove godine sufinancirati održavanje festivalske večeri Melodija Istre i Kvarnera koja će se održati u Novom Vinodolskom 19. lipnja 2008. godine.

Za festivalsku večer je u proračunu izdvojeno 126.000,00 kuna, te u tu svrhu će se potpisati ugovor između Grada Novi Vinodolski i Kastavske tvrtke „Melody“ koja je organizator festivala Melodija Istre i Kvarnera. Prema Ugovoru Grad se obvezuje da će osigurati sve uvjete za održavanje festivalske večeri, dok se tvrtka „Melody“ obvezuje da će uz organiziranje festivalske večeri snimiti i TV emisiju „Kartulina z MIK-a“, te druge promotivne djelatnosti.

Na prvom radnom sastanku konstatirano je da do početka glavne sezone treba još dosta toga napraviti, prvenstveno prići uređenju i proširenju plažnih prostora, poboljšati ugostiteljsku ponudu, organizirati noćni život i zabave za turiste u ljetnim mjesecima, prvenstveno nastupe žive glazbe na terasama i disco clubu. Istaknuto je i da treba hitno riješiti i problem parkiranja u mjestu, kao i brži protok prometa magistralom koja je ujedno i gradska ulica u Novom, te prići rješavanju problema držanja domaćih životinja neposredno uz turističke kapacitete.
Izvješća o pripremi sezone dali su predstavnici DVD-a, GKTD »Ivanj«, Vodovoda Žrnovnica, Lučke uprave, Hotela »Novi«, Udruženja obrtnika i Grada, a Milivoj Vidmar je predložio da se povjerenstvo ponovo sastane krajem mjeseca i analizira pripremu sezone.

Skip to content