Novosti


NA PODRUČJU GRADA NOVOG VINODOLSKOG JUČER OLUJNA BURA PRAĆENA SNIJEGOM I LEDENOM KIŠOM

Unatoč tome što je kalendarski došlo proljeće, zima je još jednom na cijelom području Grada Novog Vinodolskog, kao i na gotovo cijelom području Hrvatske, pokazala svoje „zube“. Olujna bura, praćena snijegom i ledenom kišom jučer je okovala Novi Vinodolski, sva mjesta u priobalju te novljansko zaobalje. Zbog vremenskih neprilika jučer je bila zatvorena Jadranska magistrala od Bakra do Novog Vinodiolskog do 14 sati, a jutros je u 7 sati otvorena od Novog Vinodolskog do Senja za osobna vozila.

mkz06

Prema riječima Arila Štokića, nadcestara iz Nadcestarije Crikvenica, Ceste Rijeka, koja pokriva i cijelo područje Grada Novog Vinodolskog, državna prometnica, D8, odnosno Jadranska magistrala, zbog kiše koja se ledila na kolniku, više puta je posipana solju i pijeskom, očišćene su, posute i prohodne za promet  su i županijske ceste Bater – Breze – Stalak, cesta prema Alanu, prometnice prema Lukovu i Krmpotama. Zbog problema na magistrali, koju je jučer okovala ledena kiša jučer, lokalne prometnice do sela u zaleđu – Bateru, Ledenicama, Zagonu i Krmpotama danas se čiste i posipaju te će tokom dana sve biti očišćene.

mkz07

Dosta problema bilo je jučer i u samom Novom Vinodolskom, jer su se ulice ledile nakon snijega i ledene kiše te su ekipe Cesta Rijeka više puta posipale gradske ulice. Ostaci leda i snijega vide se i danas na Korzu hrvatskih branitelja i ostalim ulicama. I Klenovica je još uvijek puna leda. Glavne prometnice kroz mjesto su prohodne, no ulice se danas posipaju i čiste, kako bi stanovnici mogli izaći svojim vozilima bez problema na ceste. Očišćene su i posute glavne nerazvrstane ceste u Povilama, Smokvici i Sibinju.

mkz08

Inače, na području Grada Novog Vinodolskog ima oko sto kilometara nerazvrstanih cesta, a pri ovakvim vremenskim prilikama najprije se posipaju i čiste državne, pa onda županijske i tek iza toga lokalne nerazvrstane ceste. Srećom, danas su se vremenske prilike malo smirile te se promet normalizirao, a nisu zabilježeni ni neki veći problemi kod stanovnika u priobalju i zaleđu Novog Vinodolskog. 

mkz09

Skip to content