Novosti


Na Poljudu odigrana kup utakmica juniora Hajduka i Vinodola

utakmica-juniora-hajduka-i-vinodola

HAJDUK – VINODOL  3:0 (1:0)

STRIJELCI: Krajina(1:0), Budalić (2:0), Teklić (3:0)

HAJDUK: Damjanović, Budalić, Bradarić, Batarelo, Barišić, Rakić, Galić, Skorup, Krajina, Teklić, Vujčić.

VINODOL: Godinić, Mataija, Smolčić, Lagumdžija, Košuljandić, Vidović, Kostić, Tonković, Rubčić, Buljat, Preni.

Mnogi su zasigurno zavidjeli mladim nogometašima Vinodola, koji su imali priliku istrčati na travnjak „Poljudske ljepotice“, te odmjeriti snage s Hajdukom u kup utakmici.

Vinodol je krenuo put Splita u punom sastavu, nitko od mladića nije htio propustiti utakmicu. U zapisniku trenera Marinka Buljata i Marijana Tomića našlo se 18 igrača, redom:  Marino Godinić, Marin Mataija, Alen Smolčić, Tin Lagumdžija, Domagoj Košuljandić, Petar Vidović, Vladimir Kostić, Borna Tonković, Ivan Rubčić, Antonio Buljat, Kristijan Preni, Roko Kršul, Ivan Kalanj, Bruno Ugrin, Tino Grbac, Mihael Svetić, Marko Peričić, Domagoj Radić.

Hrabri Novljani pružili su dobar otpor vršnjacima Hajduka. Poljudski semafor pokazivao je minimalno vodstvo domaćina od 1:0 sve do 75. minute. Uz pad koncentracije gostiju u zadnjoj dionici utakmice, domaćini rutinski privode utakmicu kraju, te odnose pobjedu od tri pogodaka razlike.

S posebnim emocijama utakmicu je komentirao trener juniora Vinodola, legenda kluba Marinko Buljat, koji je naglasio da je ponosan što je imao priliku kao trener, uz kolegu Marijana Tomića, voditi svoju ekipu na stadionu kao što je Poljud.

Prvi put u životu kao trener, s kolegom Tomićem, hodajući travnjakom glavnog terena, iz mravlje perspektive gledajući u nebo, iz najveće školjke na svijetu, mislili smo da sanjamo, kazao je Buljat.

Posebno je zadovoljan pristupom svojih igrača, te je istaknuo oduševljenje ponašanjem svojih mladića, kako na terenu, tako i izvan njega.

Mi Hrvati brojnošću smo mali narod, ali srcem velikim kao Velebit – upravo tako su igrali naši mladi dečki, na ponos kluba i Grada, slikovito je dočarao Buljat.

Skip to content