Novosti


Nastavak uređenja plaže na Bribirskoj obali

02

Grad Novi Vinodolski nastavlja s uređenjem plaže na Bribirskoj obali, i to uz pomoć sredstava Ministarstva turizma. Dana 6.prosinca 2016. godine Ministarstvo turizma je donijelo Odluku o odabiru projekata i  dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini (www.mint.hr) , na kojoj se nalazi i naš projekt Uređenje plaže na Bribirskoj obali – III.faza. Ovom Odlukom odobravaju se sredstva iz Fonda za razvoj turizma u Državnom proračunu Republike Hrvatske, Aktivnost A 761044 za sufinanciranje razvojnih projekata.

Ministarstvo je odobrilo 900 tisuća kuna, što čini 80% od ukupnog ulaganja predviđenog u sklopu III.faze uređenja, a obuhvaća  uređenje sunčališnih površina i odmorišta korištenjem prirodnih materijala,  izgradnju rampe za prilaz moru osobama s invaliditetom, opremanje osnovnim komunalnim elementima, uređenje šetališta i postavljanje pametne klupe (pametna klupa sadrži različite mogućnosti, od pametnog USB punjenja, mobilnog Interneta i informiranja građana,  prikupljanja informacija, oglašavanja). Do početka ljetne turističke sezone, Bribirska obala dobiti će oko 200 metara novouređenog plažnog prostora.

Povećan broj dolazaka turista, osobito prilikom organiziranih jednodnevnih dolazaka, te izgradnja marine u Novom Vinodolskom i luke u uvali Muroskva,  doveli su do nedostatka plažnog prostora, a budući da je proizvod „sunce i more“ dominantan turistički proizvod kako Hrvatske, tako i Novog Vinodolskog, Grad će kontinuirano ulagati u aktivnosti povećanja plažnog  prostora.

0103

Skip to content