Novosti


NOVA REGULACIJA PROMETA U ZONI BRIBIRSKE OBALE

Promet

Od početka ove sezone uvedena je nova regulacija prometa u zoni Bribirske obale, odnosno od Jadranske magistrale do Obale Petra Krešimira IV. Nova regulacija prometa se temelji na jednosmjernoj organizaciji kretanja prometa.

 

– Ovo rješenje pokazalo se kao najbolje s obzirom da će se njime povećati sigurnost odvijanja prometa i organizirati veći broj parkirnih mjesta na samoj Obali Petra Krešimira IV. Jednosmjerne ulice postaju Obala Petra Krešimira IV, Ulica Frana Mažuranića, Goranska ulica, Ulica Taklo te sve spojne ulice između Obale Petra Krešimira IV i Ulice Pod Sveti Mikulj. Ulaz u zonu , kada se dolazi iz smjera grada, sada je moguć samo na raskrižju Jadranske magistrale i Riječke ulice, a izlazi ostaju kao i do sada. Ovo je trajno rješenje, a cilj mu je smanjiti prometni udar na Obalu Petra IV, koja je prvotno bila zamišljena kao pješačka ulica – naveo je Domagoj Kalanj, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje Grada Novi Vinodolski.

 

Obala Petra Krešimira IV ušla je u zatvoreni sustav naplate parkiranja, čime će se dobiti 200 novih parkirnih mjesta. Smatramo da će se ovim rješenjem smanjiti pritisak automobila na plažu i onečišćenje okoliša – dodaje Kalanj.

Prometno rješenje je izradila tvrtka Promet Milenijum d.o.o. iz Rijeke i na njega su MUP i Hrvatske ceste izdale zakonom propisane suglasnosti, a novo prometno rješenje se temelji na Odluci o uređenju prometa na području Grada Novi Vinodolski, koju je usvojilo Gradsko vijeće Grada Novi Vinodolski (Službene novine 40/10 i 16/15).

 

Nova prometna regulacija u zoni Bribirska obala

Skip to content