Novosti


Novi trail i Altroke food festival pun pogodak za prvomajski tjedan

Novi Vinodolski je prošloga vikenda bio u znaku brojnih događanja za sve uzraste. Održan je prvi Altroke food festival koji je usprkos ne baš najboljoj prognozi, imao svoje posjetitelje i upoznao sve željne novih okusa sa meksičkom kuhinjom, raznim burgerima i slasticama, ali i osvježavajućim pićima.

Zbog vremena je program nešto modificiran, no kućice s gastro ponudom su radile svakog dana po predviđenom programu. Subota i nedjelja su uz odlično vrijeme bile pun pogodak za dolazak u Novi. Altroke food festival je bio otvoren tijekom cijelog dana, a u subotu su osim gastro ponude najmlađi mogli uživati u nastupu mađioničara Andreja i oslikavanju lica u kojem je naša Aleksandra pretvorila svaku dječju maštariju u stvarnost. Najbolje posjećen događaj bio je subotnji večernji program uz nastup L’amour benda i DJ-a, dok je nedjelja bila rezervirana za obitelj uz grad na napuhavanje i večernji stand up nastup Aleksa Curaća Šarića koji je premješten s četvrtka. Sve u svemu, može se reći da je prvi food festival u Novome odlično prihvaćen bez obzira na vrijeme koje mu i nije išlo u prilog.

Ovogodišnji sajam cvijeća bio je nešto manji no svejedno zanimljiv i uz veliki broj posjetitelja, naročito u sunčano subotnje i nedjeljno jutro, a Korzom se u subotu već od 9 sati ujutro čula glazba koja je pozivala sve prijavljene trkače da se pripreme za prvu Novi trail 2024. utrku.

Utrka je privukla oko 130 velikih trkača ne samo iz Hrvatske već i iz susjedne Slovenije, Njemačke, Srbije te nešto manje od 100 malenih trkača koji su trčali na Korzu hrvatskih branitelja na 100 m i 200 m. Staze traila su bile nešto kraće zbog lošeg vremena koje je na mjestima staze učinilo nemogućim za trčanje pa se tako trčalo na 4,5 km i na 7 km, no to nije omelo trkače da uživaju u pretrčanim kilometrima i uživaju u predivnom krajoliku novljanskog zelenila.

    

Utrku na 4,5 kilometra najbrže je istrčao Frank Lerch (20:13), drugo mjesto osvojio je Noa Plavić (22:57), a treći je bio Marko Bašić (25:11). U konkurenciji dama pobjednica je Valentina Bačić (24:51), drugo mjesto osvojila je Dana Duda (25:02), a treće Ania Polanska (27:27).

Utrku na 7 kilometara osvojio je Đino Gajski (33:47). Drugi je bio Mauro Veljačić (34:45), a treći Mario Bičanić (35:16). U konkurenciji dama najbrža je Maja Vukelić (40:35), na drugom mjestu je Dijana Volkmer Krajina (47:01), a na trećem Doris Crnković (48:47).

„Ovim putem želim posebno zahvaliti damama iz Udruge 51+ koje upotpunjuju i podržavaju svaku našu manifestaciju i koje su bile volonterke ove utrke na stazi te koje su i srčano navijale za trkače. Isto tako moram zahvaliti i Lovačkom društvu Gradina koje je za sve sudionike i volontere pripremio i podijelilo odličan lovački gulaš te članovima našeg DVD-a San Marino koji su i ovaj puta bili podrška i velika pomoć i u pripremi i u realizaciji ove utrke. Hvala i svim partnerima i sponzorima koji su dali odlične nagrade za sve trkače te svima koji su sudjelovali u organizaciji prve trail utrke u Novom. Drago mi je da nas je vrijeme poslužilo i da smo uspješno održali utrku te time otvorili vrata ovakvim događanjima u našem gradu. Nadamo se da će ova utrka postati tradicija te da će iz godine u godinu rasti, jer prostora itekako ima. Veseli vidjeti i veliki broj dječice koja su sa svojim roditeljima došla na dječju utrku te trčali nakon toga uživali u programu koji smo pripremili za njih“, kazala je Tena Peričić, direktorica Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski. Organizatori utrke su Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski i Run Croatia uz podršku brojnih sponzora i partnera utrke.

Novi Vinodolski su nakon dječjih utrka posjetili i oldtimeri iz Rijeke koji su krenuli s riječkog Korza te svoj put završili na parkingu novljanske luke uz natjecanje te predstavljanje vozila na novljanskom Korzu na oduševljenje svih posjetitelja. Bilo je tu posebnih primjeraka koji se ne mogu vidjeti često, a k tome su neki od njih i među jedinima takvima u Europi.

Tjedan je završio također aktivno uz prvu storytelling biciklističku turu obalom i dijelom zaleđa, a već ovu nedjelju sve zainteresirane očekuje i druga biciklistička tura pod nazivom „Od labirinata do Winnetoua“, kako joj i sam naziv govori, koja počinje u Krmpotama kod Bistroa Forestia, ide do Nebeskih labirinata, vidikovca Sviba te Breza i vraća se natrag u Bistro Forestiju na organizirani ručak.

Prijave su otvorene još nekoliko dana te pozivamo sve zainteresirane da se prijave na poveznici:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4WtaGyo8HHpGxQsGOYLHQjhBvdm7oswn5UdXkcoiK4yJixQ/viewform

Sve detalje, informacije i najave događanja možete i dalje pratiti na web stranici Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski te na njihovim društvenim mrežama.

Vidimo se u Novom Vinodolskom!

 

Skip to content