Novosti


Obilježen Dan antifašističke borbe i Dan državnosti

U četvrtak 21. lipnja, povodom Dana antifašističke borbe, koji se obilježava danas,  22. lipnja, i Dana državnosti Republike Hrvatske, 25. lipnja, predstavnici Grada Novog Vinodolskog, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Novog Vinodolskog svečano su položili cvijeće i zapalili svijeće te minutom šutnje odali počast svim poginulim borcima NOB-a i braniteljima iz Domovinskog rata.

Gradonačelnik Velimir Piškulić, zamjenik gradonačelnika Tomislav Cvitković, predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić i predsjednica UABA Zdenka Vukelić,  s poštovanjem su se prisjetili svih poginulih za domovinu Hrvatsku i izrazili zahvalnost za njihovu žrtvu koju su dali u stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske.

 

Cvijeće i svijeće položeni su ispred spomen ploča poginulih u NOB-u i Domovinskom ratu u holu Gradske uprave, ispred spomenika NOB-a u centru Novog, na Partizanskom groblju u Novom, ispred Centralnog križa na Gradskom groblju, ispred biste narodnog heroja Slaviše Vajnera Čiče u Novom, te u Ledenicama, Povilama, Zagonu, Bateru i Krmpotama.

 

Skip to content