Novosti


ODRŽAN 2. MOLONOGOMETNI TURNIR TROFEJ NOVOG VINODOLSKOG – DIJELOVI GRADA

2. malonogometni turnir Trofej Novog Vinodolskog – Dijelovi grada opravdao je svoju najavu kao jednog od najzanimljivijih natjecanja u sklopu manifestacije FIT4NOVI.

Veliki broj posjetitelja sa pozornošću i zanimanjem pratio je malonogometne ekipe svojih naselja (Kalvarija, Krasa, Povile, Klenovica, Šćedine, Prisika, Placa – Stari grad).

Razigravanje po skupinama odigralo se u petak, tako da je u nedjelju preostala sama završnica turnira.

U polufinalnim susretima našle su se ekipe Prisike i Šćedina, te Krase i Place – Stari grad.

 

Ekipa Prisike, koja je slovila kao izraziti favorit turnira, uz dosta problema elimirala je ekipu Šćedina. Prisika je dominirala većim dijelom utakmice. Uz veći posjed lopte, kombinatoriku i veće trkačke sposobnosti, ekipa Prisike stigla je do prednosti pogotkom Andreja Petrinovića za 1-0. Pomogao mu je i golman Šćedina Dario Sokolić, svojom nespretnom reakcijom.

Šćedine su do kraja poluvremena uspjeli doći do izjednačenja. Spetljali su se Toni Petrinović i vratar Valentino Topolovec. Dodavanje je završilo autogolom, za 1-1 Šćedina, kojim se rezultatom otišlo na poluvrijeme.

U nastavku i dalje dominacija Prisike. Šćedine su pokušavale doći do šanse preko vetarana Mađovskog, Dugonjića i Topolovca, međutim bez uspjeha.

Konačnih 2-1 za Prisiku postavio je Luka Filipović.

U drugom polufinalnom susretu ekipa Krase bez većih problema pobijedila je Placu – Stari grad rezultatom 4-0, uz tri pogotka Luke Peričića i jedan Buljata.

U susretu za treće mjesto Placa – Stari grad bez većih problema pobijedila je Šćedine rezultatom 4-1.

U velikom finalu između Krase i Prisike očekivala se kvalitetna utakmica. Nakon početnih ispitivanja snaga, iz pogrešnog dodavanja Marka Pavelića ekipa Prisike došla je do svog prvog pogotka preko Tonija Petrinovića. Krasa nije uspijevala doći do pogotka preko raspoloženih Luke Peričića i Antonija Buljata. Osjetio se i nedostatak brzonogog Davora Piškulića. Prisika je do kraja zabila još tri pogotka. Još jedan je dodao Toni Petrinović, a u strijelce su se upisali i Ivan Devčić, kao i veteran Željko Miklić. Konačni rezultat 4-0 za Prisiku.

Najboljim golmanom turnira proglašen je Valentino Topolovec (Prisika).

Najbolji strijelac: Luka Peričić (Krasa).

Najbolji igrač: Toni Petrinović (Prisika).

Veliki prijelazni pehar i medalje podijelili su predsjednik Gradskog vijeća Neven Pavelić i zamjenik gradonačelnika Tomislav Cvitković.

Skip to content