Novosti


Održana 5. jubilarna Ružica Vinodola

Kao i svake godine u vinogradima Pavlomira, osvijetljenim bakljama, u nazočnosti više od dvije tisuće ljudi, održano je prvo natjecanje za Ružicu Vinodola 2008. Dvanaest kandidatkinjina: Danielle Sokolić (Novi Vinodolski), Lisa Miletić (Kastav), Iva Dražić (Novi Vinodolski), Ana Baraba (Tribalj), Barbara Butorac (Novi Vinodolski), Jelena Jerković (Viškovo), Nataša Tepša (Radio Trsat), Maja Mihaljković (Tribalj), Andrea Keser (Grobnik), Ema Gerovac (Zagreb), Nina Popović (Tribalj) i Mirela Hunčak (Kanal Ri), predstavilo se publici u tri igre vezane za vinogradarstvo i vinarstvo – nošenje grožđa iz vinograda, ručno mašćenje grožđa s mastilnicom i nožno mašćenje grožđa. Publika je glasno navijala za svoje favoritkinje, a da sve prođe regularno brinuli su se suci, koji su na pozornici budno pratili svaki korak Ružica, ali i voditelj Davor Jurkotić koji je svojim duhovitim vođenjem programa zabavljao publiku te žiri koji je ocjenjivao ukupne dojmove. Najspretnija i najbrža u natjecanjima prve večeri bila je Maja Mihaljković iz Triblja.

DJELOVANJE KLUBA U 1978. GODINI

Juniorsko prvenstvo trajalo je do pred početak seniorskog prvenstva 1978.g. Pripremom seniorske ekipe, rukovodio je Maričić Miro, kojemu je pomagao Mudrovčić Fedor.

Igrački oslabljeni u redovnom takmičenju Primorsko-goranske regije, naša ekipa zauzela je četvrto mjesto, što se s obzirom na navedene okolnosti ne može ocijeniti kao neuspjeh. Rezultatski nismo ostvarili očekivani plasman, ali aktivnošću i nadas­ve sportskom borbom i ponašanjem svih članova kluba, možemo biti zadovoljni.

I ove 1978.g. učestvovali smo na sada već tradicionalnom turniru povodom dana oslobođenja Škrljeva, a “Vinodol” je uz “Go­ranina” iz Delnica i “Crikvenice” bio učesnik i turnira povo­dom dana oslobođenja Crikvenice. Aktivnost članova UO u ovoj godini, kretala se uglavnom kao i prethodne 1977. Aktivno je u radu sudjelovalo prosječno 6 do 8 već provjerenih članova. Svakako, rješavali smo i sve tekuće probleme, koji su se javljali tokom takmičenja juniorske i seniorske ekipe. Umjesto ekipe Raba u 1978.g., u Primorsko-goranskoj regiji, natjecala se novoosnovana ekipa “Plaški” iz Plaškog.

Po završetku takmičenja organizirali smo dvodnevni izlet za Poreč, koji je bio dobro organiziran i koji je u potpunosti uspio. Pored Igrača na izlet su putovali članovi UO i navijači, ali jasno na vlastiti trošak. Naša namjera je bila da se u prijateljskom susretu ogledamo sa ekipom “Poreča”. Iako je utakmica već bila dogovorena, ekipa “Poreča” u posljednji čas otkazala je susret, zbog zauzetosti igrališta.

Skip to content