Novosti


ODRŽANA TRADICIONALNA SMOTRA KLAPA

 

U prepunoj dvorani Doma kulture u Novom Vinodolskom održana je tradicionalna smotra klapa, na kojoj je sudjelovalo deset klapa, a sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je dječaku Leonu Buneti kao pomoć za liječenje.

nives3

Nastupili su Klapa Reful iz Rijeke, Ženska klapa Senjanke iz Senja, Klapa Kala iz Crikvenice, Ženska klapa Vidulice iz Rijeke, Klapa Flumen iz Rijeke, Ženska klapa Sv. Jelena iz Dramlja, Klapa Kožino iz Kožina, Klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog i Pučki pivači iz Novog Vinodolskog. Petstotinjak nazočnih je svaki nastup nagrađivalo burnim pljeskom. Kao iznenađenje nastupilo je vokalni sastav Sinovi Velebitra, a sve klape su na kraju zajednički otpjevale dvije pjesmu. Među gostima su bili legendarni prvi tenor klape Ošjak Tonči, koji je s prijateljima otpjevao dvije pjesme i svojom energijom digao publiku na noge.

nives4

Organizator Smotre je Centar za kulturu Novi Vinodolski i KUD Ilija Dorčić – Sekcija Pučki pivači Novi Vinodolski. Pokrovitelji su Grad Novi Vinodolski, KTD Vodovod Žrnovnica, TZ Grada Novog Vinodolskog, KTD Ivanj, LD Gradina i LD Košutnjak.

nives2

Pomoć obitelji Buneta za liječenje malog Leona može se uplatiti na žiro račun: HR4224020063102542623.

Skip to content