Novosti


ODRŽANA VJEŽBA SEZONSKIH VATROGASACA CRIKVENIČKO – VINODOLSKOG PODRUČJA

U vježbi je sudjelovalo 26 sezonskih vatrogasaca.

U sklopu završnih priprema za turističko – požarnu sezonu, zapovjedništvo požarnog sektora Crikvenica – Vinodol pripremilo je i održalo provjeru sposobnosti i vježbu sezonskih vatrogasaca u Novom Vinodolskom na predjelu zvanom Branišino brdo između novljanske Kalvarije i predjela Barbara u Vinodolskoj općini. U proteklih desetak godina na ovom je zahtjevnom terenu bilo nekoliko intervencija za koje je bilo potrebno angažiranje dodatnih snaga iz Primorsko – goranske županije, a na zadnjem požaru 2004. godine djelovale su i zračne snage.

U vježbi je sudjelovalo 26 sezonskih vatrogasaca koliko ih je počelo sa radom 01.lipnja sukladno programu Vlade RH, a raspoređeni su u Javnu vatrogasnu postrojbu Crikvenica, DVD Crikvenica, DVD Bribir i DVD San Marino – Novi Vinodolski. Uz njih su na vježbi sudjelovali i voditelji odjeljenja koji su u svojim postrojbama ovlašteni za samostalno vođenje intervencija. Korištena su vozila za gašenje požara šume i raslinja kao i desantna oprema za gašenje požara otvorenog prostora na nepristupačnim terenima.

Nakon vježbe održana je analiza u kojoj je zapovjednik Požarnog područja i JVP Crikvenica Robert Hrelja istakao da je zadovoljan pristupom i realizacijom svih postavljenih zadataka kao i fizičkom spremom sudionika vježbe.

Skip to content