Novosti


ODRŽANE ZAVRŠNE PRIPREME ZA NADOLAZEĆU TURISTIČKU (POŽARNU) SEZONU

dvdnv1

Jedno od najzahtjevnijih područja Primorsko-goranske županije kada su u pitanju požari otvorenog područja je 7. Požarno područje Crikvenica – Vinodol u koji uz Javnu vatrogasnu postrojbu Crikvenica ulaze DVD San Marino – Novi Vinodolski, DVD Bribir i DVD Crikvenica. Ove četiri postrojbe operativno pokrivaju područja gradova Crikvenica i Novi Vinodolski, Vinodolske općine, a nerijetko interveniraju i u susjednim područjima i susjednoj Ličko-senjskoj županiji.

dvdnv2

U sklopu priprema za nadolazeću sezonu održan je teoretsko – praktični trening za sezonske vatrogasce. Na ovom dijelu Primorsko – goranske županije koji se prostire naviše od 600 četvornih kilometara ugroženog područja, učestali su požari otvorenog prostora, pa se tijekom ljetne sezone redovnim operativnim postrojbama pridodaju sezonski vatrogasci (Crikvenica – 8, Bribir – 6 i Novi Vinodolski – 14) – doznajemo od Velibora Topolovca, tajnika DVD San Marino Novi Vinodolski.

dvdnv3

-Kako bi požarnu sezonu dočekali čim spremniji, zapovjedništvo područja okupilo je „sezonce“ u Vatrogasnom domu DVD-a Bribir u kojem je održan teoretski dio vježbe. Zatim su se postrojbe preselile na područje Pališina na kojem je zapovjedništvo pripremilo poligon za održavanje vježbe. Nakon nekoliko kilometara pješačenja vatrogasci su odradili vježbu koristeći desantnu opremu i neizostavne mlatače i naprtnjače – navodi Topolovec.

dvdnv4

Po završetku je napravljena analiza i ukazano na sitne pogreške kako se iste ne bi ponavljale na pravim događajima. Vježbom je rukovodio zapovjednik JVP Crikvenica Robert Hrelja koji je ujedno i zapovjednik ovog područja. Postrojbama na vježbi zapovijedali su zapovjednici DVD-a: San Marino – Novi Vinodolski – Dino Baričević, Bribir – Marin Rapaić i Crikvenica Marino Benić.

dvdnv5

Skip to content