Novosti


Osnovna škola Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom bogatija za 33 prvašića

Od danas za brojne učenike kreću nove školske obveze, a za one najmlađe poseban je dan jer će po prvi put sjesti u školske klupe.

Ove godine u prvi razred upisalo se 33 učenika. U holu škole prvašiće, roditelje, učitelje i sve ostale prisutne pozdravio je gradonačelnik Tomislav Cvitković: “ Za vas danas počinje novo životno razdoblje, draga djeco, i želim vam puno uspjeha i zdravlja i neka vam škola bude mjesto u kojem ćete stjecati nova prijateljstva i usvajati nova znanja. Učiteljima također želim sve najbolje. Ostanite puni razumijevanja i strpljivosti te našu mladež što uspješnije vodite na njihovom osnovnoškolskom putu’.

Nadalje, istaknuo je kako se Grad trudi da roditeljima olakša i vrtićko, osnovnoškolsko, srednjoškolsko i fakultetsko obrazovanje djece. Naredne generacije, kažu iz Grada, ne bi smjele pasti ispod 35 učenika po godini.

Ravnatelj Boris Turjak djeci je naglasio da ih knjige čekaju ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja, dok je radne bilježnice, likovne mape i ostale materijale omogućio Grad Novi Vinodolski.

Za prvašiće su učenici drugih razreda pripremili prigodni glazbeni program, a potom su ih njihovi učitelji – Tijana Mali Jovanović i Siniša Živković, odveli u njihove razrede u kojima će boraviti naredne četiri godine.

Skip to content