Novosti


Otvorena ljetna škola ljudskih prava u Novom Vinodolskom

Danas je, u Gradskoj vijećnici Grada Novog Vinodolskog, započela Ljetna škola ljudskih prava koja će se održati sve do 22. rujna 2023. godine.

 

Svečanom otvorenju su osim domaćina gradonačelnika Cvitkovića prisustvovali  i zastupnica pred Europskim sudom za ljudska prava Štefica Stažnik, predsjednik županijskog suda u Rijeci Vlado Skorup,  sutkinja Općinskog suda u Rijeci Iva Smokvina Dadasović, predsjednica Općinskog suda u Crikvenici Ines Smokrović Kurilić, dekanica Pravnog fakulteta u Rijeci Vesna Crnić Grotić,  studenti pravnih fakulteta s područja Republike Hrvatske te studenti s Pravnog fakulteta u Mostaru, profesori, djelatnici gradskih poduzeća i ustanova te predstavnici medija.

Cvitković se zahvalio svima na dolasku i naveo: “Veseli me što nakon duge pauze od tri godine, prvenstveno uzrokovane pojavom pandemije bolesti COVID-a danas ovdje otvaramo Ljetnu školu ljudskih prava koja se tradicionalno održava u suradnji s Pravnim fakultetom Rijeka od 2007. godine. Ljetna škola je nastala kao svojevrstan produkt Hrvatskog centra za ljudska prava Novi Vinodolski, koji je tada pod nazivom Hrvatski institut za ljudska prava osnovan 1995. godine u Novom Vinodolskom.

Studentima želim uspješno pohađanje Ljetne škole, ali i da se nađe vremena za odmor i upoznavanje svih vrijednosti koje nudi naš kulturom bogat grad Novi Vinodolski.”

Studenticama i studentima narednih će dana predavati renomirani stručnjaci iz područja ljudskih prava a cilj je izučavanje mehanizama zaštite ljudskih prava temeljem Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, iz 1950., čija je Hrvatska ugovorna stranka.

 

Skip to content