Novosti


OTVORENA PRVA STREET WORKOUT ZONA U NOVOM VINODOLSKOM

Jučer je na Obali Petra Krešimira IV. otvorena prva street workout zona u Novom Vinodolskom, gdje su prezentaciju street worukout elemenata izveli street workouteri iz Zagreba – Ivan Bašić, Petar Živanović, Mislav Brigljević i Mateo Pinter. Za dizajn i izvedbu street workout zone zaslužna je tvrtka Chelichana iz Karlovca. Uz prezentaciju, posjetitelji su imali priliku uživati u zdravim i ukusnim zalogajima te sokovima koje je za ovu priliku pripremila tvrtka ORIS catering obitelji Svemir.

Grad Novi Vinodolski, nositelj je projekta „Uređenje plaže na Bribirskoj obali – IV. faza“, sufinanciranog sredstvima Ministarstva turizma, temeljem  Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini, a u sklopu kojeg je uređena i ova prva street workout zona.

Obala Petra Krešimira IV, tzv. plaža na Bribirskoj obali duga je oko 1200 metara. Od 2013. do 2017. godine, dakle od prve prijave na Javni poziv Ministarstva turizma, realizirane su tri faze, koje su rezultirale novim plažnim površinama na oko 500 metara dužine, postavljena je komunalna oprema, te novi atraktivni sadržaji.

Ove godine uspješno je završena i IV. faza uređenja, koja se sastojala od:  uređenja plažnog prostora i opremanja osnovnom komunalnom, izgradnje potpornog zida, izrade i postavljanja city light karti s plažnim sadržajima, te od uređenja street workout zone – koja ujedno predstavlja specifičnost projekta, odnosno njegovu dodana vrijednost, jer kao što je već poznato, Bribirska obala osim što nudi sunce i more, privlači i brojne sportaše i rekreativce-kako domaće tako i strane.

Ukupna vrijednost IV. faze iznosi 1 milijun i 339 tisuća kuna s PDV-om, od čega je iznos bespovratnih sredstava Ministarstva turizma 600 tisuća kuna. Vrijednost sredstava uloženih kroz 4. faze iznosi 4 milijuna 851 tisuća kuna, od čega je Ministarstvo sufinanciralo  2 milijuna 874 tisuće kuna.

Grad Novi Vinodolski okreće se razvoju rekreacijske infrastruktura koja će imati pozitivan utjecaj ne samo na turiste, i na one koji uživaju u aktivnom odmoru već i na lokalno stanovništvo. Ovim projektom podignuta je atraktivnost Novog kao turističke destinacije, gdje su sunce, more i plaža osnovni resurs.

Skip to content