Novosti


POKAZNA VJEŽBA NOVLJANSKE VATROGASNE MLADEŽI PRED DR. IVOM JOSIPOVIĆEM

 

Novljanska vatrogasna mladež izvela je pokaznu vježbu za predsjednika RH dr. Ivu Josipovića prigodom njegovog posjeta Kampu vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice u Fažani. Naime, 26 članova DVD-a San Marino iz Novog Vinodolskog boravilo je sedam dana  Kampu HVZ u Fažani, gdje su, uz provedbu programa osposobljavanja, aktivno sudjelovali i u svim natjecateljskim disciplinama i osvojili prva mjesta  u likovnom natječaju, vatrogasnoj olimpijadi u muškoj i ženskoj konkurenciji te odbojci na pijesku. Druga mjesta osvojili su u odbojci na mjestu – žene, vezivanju čvorova i nogometu te su se istakli u pojedinačnim nastupima na zabavno – kulturnim večerima. Uz to, proglašeni su i najvrednijim sudionicima kampa!

vmladez3

 vmladez2

Tajnik DVD-a San Marino, Velibor Topolovec, kaže da su imali čast i zadovoljstvo da je u njihovoj smjeni kamp posjetio predsjednik RH dr. Ivo Josipović, koji je, nakon pozdrava s mladeži i dužnosnicima HVZ, u kratkom obilasku kampa prisustvovao i vježbi mladeži koju su mu  prezentirali novljanski članovi muške mladeži DVD-a San Marino.

vmladez1

Riječi dobrodošlice Predsjedniku je uputio predsjednik HVZ Ante Sanader, koji je istaknuo značaj kampa za mlade vatrogasce i razvoj sustava zaštite od požara. Predsjednika su još dočekali glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i načelnik HVZ Željko Popović sa suradnicima. Ante Sanader zahvalio je dr. Josipoviću na dolasku te potpori koju država daje vatrogasnoj zajednici, a Predsjednik je, obraćajući se nazočnima, rekao: „Taj plemeniti poziv sadrži i nešto drugo s obzirom na to da je on i način življenja, druženje te razvijanje kulture, vještina i prijateljstva“.

Inače, u kampu u Fažani je to bila jedanaesta generacija novljanske vatrogasne mladeži, čiji boravak u vatrogasnom kampu u  tom gradiću doprinosi velikim uspjesima vatrogasne mladeži koje ostvaruju u posljednjem desetljeću

Skip to content