Novosti


POSTHUMNO PREDSTAVLJENA NOVA KNJIGA PJESAMA MIROSLAVA JEŽIĆA – MITE “OBRAZI”

U holu Osnovne škole Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom posthumno je predstavljena nova knjiga pjesama prerano preminulog Novljanina Miroslava Ježića – Mite “Obrazi”. U predstavljanju knjige sudjelovali su Ježićevi prijatelji i kolege iz Katedre Čakavskog sabora Novljansko kolo Miljenko Žanić, Barbara Kalanj Butković, Anica Mažuranić, Mandalena Sokolić i Franjo Deranja, čitajući stihove iz knjige, koja je podijeljena u pet poglavlja – o rodnom gradu, ljudima, događajima i emocijama.

knjiga2

Miroslav Ježić – Mito rođen je 1956. godine u Nvom Vinodolskom, a preminuo je 2012. godine. Za života je objavio četiri knjige pjesama, a petu knjigu je priredila za objavu njegova supruga Jadranka. Recenziju je napisala prof. Margareta Kabalin Jelača, uvodnik prof. dr. Marinko Učur, lekturu je obavila Mitina učiteljica iz osnovne škole Ana Šebalja, naslovnu stranicu izradio je autorov brat Radovan, a grafičku opremu i tisak riječki “Studiograf”.

U glazbeno – folklornom programu sudjelovali su članovi KUD-a Ilija Dorčić – Joso Šamanić, Vinko Rubčić i Milan Šikić te sopci na sopilama Danko Pipinić i Mislav Smolčić.

Skip to content