Novosti


Poziv na radionicu Zeleni plan Grada Novog Vinodolskog

Grad Novi Vinodolski pristupio je izradi Zelenog plana – dokumenta koji će nam dati integralnu viziju (lokalnog) održivog razvoja, sukladno europskim politikama i direktivama (https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal_hr).

Zeleni plan treba nam dati odgovor na pitanje kakav (održivi) Novi Vinodolski 2030. godine želimo, tj. dati nam preporuke za dobro promišljene i međusobno usklađene ključne odluke u području gospodarstva, turizma, energetike, transporta, prostornog planiranja i prilagodbi na klimatske promjene.

Za uspjeh izrade i provedbe Zelenog plana NUŽNA je participacija svih gradskih ustanova i poduzeća, građana i gospodarstva (koje se također suočava s novim izazovima osobito izraženima u području zelene i digitalne transformacije). U kojem pravcu želite razvijati naš grad (i našu zajednicu), s ciljem sigurnijeg i kvalitetnijeg života, uz poštivanje naše povijesti i tradicije ali na održiv način?

Ovim putem vas pozivamo na radionicu „Zeleni plan Grada Novog Vinodolskog“  koja će se održati 15.ožujka 2022. godine (utorak), u Gradskoj vijećnici (Trg Vinodolskog zakona 1/II.kat) prema sljedećem rasporedu:

13:00 – 14:30 Gradska uprava, ustanove i poduzeća u vlasništvu Grada

15:00 – 16:30 Gospodarstvo

18:00 – 19:30 Građani

Radionicu će voditi dr. Vladimir Lay i Vjeran Piršić.

Skip to content