Novosti


Predstavljena nova Fotomonografija Grada Novog Vinodolskog

U Narodnoj čitaonici i knjižnici nakon četrnaest godina, predstavljena je nova Fotomonografija Grada Novog Vinodolskog. Kako je u ime izdavača Grada Novog Vinodolskog istaknuo gradonačelnik Oleg Butković, dipl.ing., razloga za to je i više nego dovoljno. U četrnaest godina Novi Vinodolski se značajno promijenio. To više nije isti grad zbog velikih ulaganja u infrastrukturu, komunalni standard, hortikulturno uređenje. Zbog toga je i tiskana nova Fotomonografija, kako bi se što bolje prikazao naš grad.

Autor Fotomonografije je akademski slikar Ivan Balažević, dok je tekst napisala Barbara Kalanj Butković, ravnateljica Narodne čitaonice i knjižnice.

PGS NOVI VINODOLSKI – Drago mi je da je PGS Novog Vinodolskog za izbore okupio ljude i stranke ozbiljnije i sistematičnije nego dosad i vjerujem da će koalicija PGS, HSLS i Zeleni ostvariti dobar izborni rezultat te se vratiti u izvršnu vlast. Imamo i izvrsnog kandidata za župana, Darija Vasilića, za kojeg ankete pokazuju da je najkandidat za primorsko-goranskog župana, kazao je na jučerašnjoj pressici Nikola Ivaniš, predsjednik PGS-a i saborski zastupnik te nositelj županijske liste PGS-HSLS-Zeleni.
– Ova koalicija ima snažan ekološki program i dobru suradnju s nizom ekoloških udruga oko rješavanja brojnih problema koji su potresali Primorsko-goransku županiju. Riječ je, prije svega, o problemima oko Družbe Adria, županijskog deponija, te alohtone divljači na otocima. To su sve prioriteti koje ćemo rješavati u Županiji. Kao regionalna stranka zalažemo se za prepoznatljivost našeg identiteta – kazao je Darijo Vasilić, dodajući da se ova koalicija zalaže i za regionalnu decentralizaciju, uravnotežen razvoj svih naselja, a bit će i velika potpora razvojnim programima Novog Vinodolskog.
Miljenko Žanić, kandidat koalicije na listi za Gradsko vijeće Novog Vinodolskog, istaknuo je da su na listi ugledni ljudi s velikim iskustvom, te da se nadaju dobrom izbornom rezultatu. Zalagat će se za urbanistički red, razvojne programe koje su osmislili, te za povratak kulturnog identiteta Grada. Nikola Ivaniš i Darijo Vasilić jučer su uz Novi Vinodolski posjetili i Senj.

Skip to content