Novosti


PREDSTAVNICI PRIMORSKO – GORANSKE ŽUPANIJE POSJETILI GRAD NOVI VINODOLSKI

sastanak1 

U utorak, 15. ožujka 2016. godine, u uredu gradonačelnika održan je sastanak s predstavnicima Primorsko – goranske županije na temu suradnje i razvojnih projekata. Sastanku su bili nazočni: Velimir Piškulić, zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika, Igor Uremović, direktor KTD Vodovoda Žrnovnica d.o.o., Alen Bruketa, direktor KTD “Ivanj”, d.o.o., Domagoj Kalanj, pročelnik UO za komunalni sustav i prostorno planiranje, Vesna Mrzljak, viša savjetnica za urbanizam i razvoj, Sandra Ristić, voditeljica Odsjeka za projekte i EU fondove, Nada Milošević, pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze PGŽ, Vladimira Vukelić, voditeljica Odsjeka za prostrono uređenje i graditeljstvo u Rijeci, Ljudevit Krpan, pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima PGŽ, Tamara Martinčić, viša savjetnica za ekonomske poslove PGŽ i Berislav Tulić, viši savjetnik specijalist za poduzetništvo i ruralni razvoj.

002

Velimir Piškulić je pozdravio sve nazočne te zahvalio predstavnicima Primorsko – goranske županije na dolasku, nakon čega je uslijedila rasprava o projektima koje su Grad Novi Vinodolski i komunalna poduzeća prijavili na nacionalne, EU javne natječaje i županijske natječaje.

003

Predstavnici Županije pozitivno su ocijenili i pohvalili brzinu i broj prijava kojima Grad Novi Vinodolski nastoji osigurati sufinanciranje svojih projekata te istaknuli zadovoljstvo projektima iz područja lučke podgradnje, aktivnostima održavanja pomorskog dobra, kapitalnih projekata u turizmu, kao i projekatima ravnomjernog razvitka. Objava odluka o odabiru projekata očekuje su uskoro, a predstavnici Grada Novi Vinodolski nadaju se da će se naći na istima jer je suradnja s Primorsko – goranskom županijom oduvijek bila dobra.

Drugi dio sastanka održan je na terenu, gdje su predstavnici Grada prezentirali neke od započetih projekata kao i one u pripremi: izgradnja mosta u Poslovnoj zoni Zapad – projekt koji sufinancira Primorsko – goranska županija, izgradnja dijela sustava odvodnje naselja Mikulja, sufinanciran EU sredstvima te sredstvima Hrvatskih voda, Grada Novog Vinodolskog i KTD Vodovoda Žrnovnica, uređenje plaže na Bribirskoj obali koje se u 2016. nastavlja, budući da je Ministarstvo turizma temeljem Fonda za razvoj turizma u 2015. godini dodijelilo dodatnih 688.600 kuna za drugu fazu, uređenje dječjeg igrališta na Obali Petra Krešimira IV i sanacija Glavne plaže Lišanj.

001

Skip to content