Novosti


Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Novog Vinodolskog

Obavještavaju se građani Grada Novog Vinodolskog da na području crikveničko-vinodolske rivijere nema osoba zaraženih od COVID-19 bolesti, te se zahvaljujemo našim građanima i turistima na pridržavanju svih mjera samozaštite te ostalih uputa i preporuka nadležnih službi.
Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. Navedenom Odlukom uvode se nužne mjere koje moraju ispuniti organizatori svih okupljanja s više od sto osoba. Organizatori koji na okupljanju očekuju više od sto sudionika obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja. Organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju nisu dužni dostavljati ovu obavijest. Također, svi organizatori okupljanja s više od sto sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika, kako bi se u slučaju da se ustanovi da je netko od sudionika bio zaražen virusom SARS – CoV-2, što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti. Kontrolu provođenja Odluke, kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodit će timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika.
Nadalje, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je, s obzirom na epidemiološku situaciju, donio Odluku o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 koja će se primjenjivati od 13. srpnja 2020. godine.
Ovom Odlukom se uvodi nužna mjera obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za sljedeće kategorije osoba:
• zaposlenike zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, ako su posjete dopuštene
• vozače, ostale zaposlenike u prijevoznim sredstvima javnog prometa i putnike u javnom prometu
• zaposlenike u trgovačkoj djelatnosti i kupce za vrijeme boravka u prodavaonicama
• zaposlenike u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka
• te druge osobe koje na to posebnim uputama i preporukama obveže Hrvatski zavod za javno zdravstvo.
ORGANIZACIJA PRIMARNE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE NA PODRUČJU GRADA NOVOG VINODOLSKOG
Turisti i ostale osobe koje se zateknu na području Grada Novog Vinodolskog mogu zatražiti usluge primarne zdravstvene zaštite u sljedećim ordinacijama:
1. Ordinacija opće medicine dr. Hrvoje Sokolić
Adresa: Kralja Tomislava 8A, 51250 Novi Vinodolski, Telefon: +385 (0)51 245 296
2. Dom Zdravlja PGŽ
Adresa: Kralja Tomislava 24, 51250 Novi Vinodolski
Ordinacija opće medicine dr. Devčić-Mešinović, Telefon: +385 (0)51 792 200
Ordinacija opće medicine dr. Jarkovački-Cvitković, Telefon: +385 (0)51 792 199
Pedijatrica: Zdenka Škorić-Kovačić, dr.med.spec. pedijatrije, Telefon: +385 (0)51 244 215
Odluke Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom:
Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo:
Skip to content