Novosti


Projekcija filma “Baci se na pod”

Centar za kulturu Grada Novog Vinodolskog poziva vas na projekciju filma ‘Baci se na pod’ – prvijenca naše istaknute glumice Nine Violić.
Radnja ove intimne drame prati posljednje trenutke zafrkancije, nježnosti i apsurda prije rastanka jedne obitelji. Dok se roditelji bave zamjeranjima i prebacivanjem krivnje, šestogodišnji sin svoj svijet gradi kroz igru. U filmu se isti događaj prikazuje iz tri različite perspektive, tako da gledatelj postupno upoznaje osobne istine svakog člana obitelji. Supruga igra Goran Bogdan, jedan od najistaknutijih glumaca svoje generacije, dok sina Igora tumači debitant Bruno Frketić Bajić. U ulozi tetke pojavljuje se Lee Delong, američko-francuska glumica, učiteljica glume, redateljica, spisateljica i voditeljica radionica kazališnog klauna. Nina Violić potpisuje film kao scenaristica i redateljica te u njemu tumači jednu od glavnih uloga.
Nina Violić cijenjena je i nagrađivana hrvatska kazališna, filmska i televizijska glumica te prvakinja drame HNK u Zagrebu. Scenaristica je i redateljica dva zapažena kratkometražna igrana filma: Odvajanje (2014) i Janje (2019), koji je svoju međunarodnu premijeru imao na BFI London Film Festivalu.

Dvor Mažuranićevih
Utorak, 23. kolovoza, s početkom u 20:45

Ulaz se ne naplaćuje, broj mjesta je ograničen!

Skip to content