Novosti


Proračun Grada Novog Vinodolskog za 2011. godinu

Na 17. sjednici Gradskog vijeća održanoj 20. prosinca 2010. godine donesen je Proračun Grada Novog Vinodolskog za 2011. godinu

Poslovna zona Zapad

Poslovna zona Zapad nalazi se uz županijsku cestu Novi Vinodolski – Bribir, a obuhvaća 20,63 hektara površine. Smještena je na idealnoj lokaciji za razvoj proizvodnih, skladišnih i uslužnih sadržaja namijenjenih turizmu i poduzetnicima. Ta zona je većim dijelom izgrađena, jer je u prostorima bivšeg DIP-a već je organizirana tvornica za proizvodnju ribljih jela, tamo su i garaže i radionice Autotransa, radionice i uprava Vodovoda Žrnovnica, autoprijevoznik Alen Dika, trgovina V.M. , Poneštrica Mataija – izrada i montaža PVC stolarije, Servis brodskih i vanbrodskih motora C.M.C., morski robolov i prodaja, agencija nautika i turizam, Sagena, vodoinstalaterska radnja, staklarija, druge agencije, trgovina željeznom i električnom robom, a planirano je i preseljenje Gradskog komunalnog trgovačkog društva »Ivanj« i drugi sadržaji. Sjeverni neizgrađeni dio zone ima 10 hektara za koji postoji velik interes ulagača.

U poslovnoj zoni Zapad moguće je graditi građevine namijenjene za proizvodne djelatnosti, poslovne djelatnosti kao što su trgovački i veletrgovački sadržaji, skladišta i druge djelatnosti. Do kraja 2007. predviđa se u Poslovnoj zoni Zapad osnivanje 15 proizvodnih i skladišnih hala ukupne površine od 15.000 četvornih metara na zemljištu površine 50.000 kvadrata, a do kraja 2009. očekuje se izgradnja sljedećih 15.000 četvornih metara zatvorenog prostora kada bi zona bila potpuno ispunjena.

Skip to content