Novosti


PRVI DAN ŠKOLE ZA 34 PRVAŠIĆA OSNOVNE ŠKOLE IVANA MAŽURANIĆA U NOVOM VINODOLSKOM

Od danas za brojne učenike kreću nove školske obveze, a za neke od njih danas je poseban dan jer će po prvi put sjesti u školske klupe. Prvi dan škole za mnoge učenike znači kraj ljetnih radosti, a za prvašiće i veliko uzbuđenje.

I ove su godine kao i prethodnih učenici drugih razreda, nastavnici, ravnatelj Boris Turjak, gradonačelnik Grada Novog Vinodolskom Velimir Piškulić i zamjenik gradonačelnika Tomislav Cvitković dočekali novu generaciju – 34  prvašića u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom.

Početak nove školske godine krenuo je s prigodnim programom njihovih prijatelja iz  2. razreda koji su pripremili kratak glazbeni program.

Ravnatelj Boris Turjak pozdravio je roditelje i njihove prvašiće, te im zaželio dobrodošlicu uz osnovne upute, a kratko se obratio gradonačelnik Velimir Piškulić. Piškulić je sve prisutne srdačno pozdravio, a prvašićima je poželio uspješan početak školske godine te podsjetio da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo besplatne udžbenike za sve učenike od prvog do osmog razreda. Podršku projektu besplatnih udžbenika pružio je i Grad Novi Vinodolski kroz financiranje radnih bilježnica i mapa za likovnu kulturu za sve učenike od prvog do osmog razreda.

Uslijedila je prozivka. Razrednice, učiteljica Ivana Krpan i Alemka Starčević svojim su učenicima zaželjele dobrodošlicu, te najavile uzbudljive 4 zajedničke godine.

 

Skip to content