Novosti


Prvi Novi trail 2024 utrka i Altroke Food Festival u Novom Vinodolskom

Novi Vinodolski je grad koji se diči svojom bogatom poviješću i kulturom, ali i prekrasnim zaleđem, uređenim biciklističkim staza te planinarskim i turističkim šetnicama koje su upravo u fazi označavanja i opremanja kako bi bile spremna dočekati nove posjetitelje.

Outdoor aktivnosti su sve traženije prilikom dolaska posjetitelja na destinaciju i njihovog aktivnog provođenja vremena, a posebno veseli i činjenica da su upravo one na jedan način važne za produživanje sezone s obzirom da se većina aktivnosti provodi tijekom proljeća i jeseni. Tako će ove godine i sportska manifestacija FIT4NOVI biti oplemenjena dodatnim aktivnostima u travnju i svibnju, a uvodi se i nova sportska aktivnost u dane proslave sv. Filipa i Jakova, a to je Novi trail 2024.

U suradnji Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski i Run Croatia-e ove će godine po prvi puta biti održan Novi trail 2024. i to utrkama od 6 km i 10,5 km te dječjim utrkama. Utrke će se održati u subotu, 4. svibnja te obje kreću s Korza hrvatskih branitelja, dok će se dječje utrke i odvijati na Korzu hrvatskih branitelja u Novom Vinodolskom. Trkači će se na ovaj način upoznati i sa jednim dijelom zaleđa Novog Vinodolskog koji će im pružiti jedan sasvim drugi doživljaj Novoga.  Kraj utrke je na Korzu gdje će biti uručene nagrade najboljim trkačima. Za sve sudionike organiziran je ručak, a navečer će se održati  i After run party za sve trkače, ali naravno i sve ljude željne dobre zabave i odlične hrane, jer će se u tom terminu održavati i prvi Altroke Food Festival!

Po prvi puta Novi će imati i food festival, točnije Altroke Food Festival koji će se održavati od 1. – 5. svibnja uz vrhunsku hranu i jako puno dobre zabave – stand up nastupa, glazbenih sastava, DJ-a.

Za sve one koji se odluče okušati u trail utrci, prijave za utrke otvorene su na stranici Run Croatia: https://www.runcroatia.hr/utrke/novi-trail-2024 te da je za sve trkače pripremljen i popratni program partnera projekta te su osigurane bogate nagrade sponzora što se može vidjeti u raspisu odnosno prilikom prijave utrke.

Neki od za sada poznatih partnera i sponzora ove utrke su: Grad Novi Vinodolski, Narodni muzej i galerija Novi Vinodolski, Marina Novi, Hotel Lišanj, Adria Mare Travel Agency, Vinska kuća Pavlomir, Tokić, PZ API Kvarner, Rhakia bar.

 

Nakon Uskršnjeg doručka, Novi Vinodolski se  priprema za jedinstveni sportski i gastronomski doživljaj, koji je namjenjen  ljubiteljima aktivnog odmora i dobre hrane.

 

Skip to content