Novosti


RADIONICE „KODOVI SIGURNOSTI NA VODI“ U ORGANIZACIJI GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA NOVI VINODOLSKI I ZAJEDNICE DRUŠTAVA CRVENOG KRIŽA PGŽ

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Vinodolski i Zajednice društava Crvenog križa Primorsko-goranske županije u sklopu programa „Sigurnost na vodi“ organizirali su dvije radionice na temu “Kodovi sigurnosti na vodi”. Sudionici su bili učenici prvih razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića, njih trideset četvero uz voditelja radionice Ivana Uravića, koordinatora spasilačke službe Crvenog križa PGŽ-a.

 

“Djeca su se putem video projekcije upoznala sa opasnostima tijekom kupanja, odnosno o tome kako se trebaju ponašati na vodi, primjerice, da ne plivaju najmanje jedan sat nakon ručka, da ne ulaze vrući u vodu, da ne skaču u vodu nepoznate dubine, da nikad ne plivaju sami, da plivaju u blizini spasilaca. Također, prikazan im je video sa projekcijom primjera, ako se uoči nekoga u vodi u nevolji, da odmah zatraže pomoć, a ako se njima dogodi nevolja da ostanu smireni, da plutaju na leđima i mašu jednom rukom za pomoć. Upoznali su se sa likom i načinom djelovanja spasilaca, spasilačkom opremom, te morskom florom i faunom s naglaskom na zaštićene vrste. Kao nagradu djeca su dobila majicu Crvenog križa. Ovo su  radionice koje su dobro primljene kako od djece tako i od nastavnika.” – zaključila je ravnateljica Vesna Đujić.

Skip to content